image

Facebook en WhatsApp meestgebruikte Android-apps

woensdag 11 april 2018, 13:42 door Redactie, 3 reacties

Facebook en WhatsApp zijn de meestgebruikte apps op het Android-platform. Dat meldt anti-virusbedrijf Avast op basis van geanonimiseerde gegevens die van meer dan 3 miljoen Android-toestellen afkomstig zijn. De beveiligingssoftware van Avast verzamelde de gegevens tussen juli en september vorig jaar.

De virusbestrijder kon zo een top 50 van de meestgebruikte Android-apps maken. De lijst wordt aangevoerd door Facebook en WhatsApp, gevolgd door Google Chrome en Facebook Messenger. Facebook Lite staat op een tiende plek in het overzicht. Firefox (27ste plek) en de versleutelde chat-app Telegram (33ste plek) zijn ook in de Top 50 terug te vinden.

Verder werden de apps in kaart gebracht die telefoons het meest belasten en de meeste data verbruiken (pdf). Naast apps verzamelde Avast ook informatie over de toestellen van gebruikers. In de Top 10 van meest populaire Android-toestellen staan negen Samsung-toestellen en één Huawei-telefoon.

Image

Reacties (3)
11-04-2018, 13:50 door Anoniem
En dit is relevant omdat het van anti-virusbedrijf avast komt zeker?
11-04-2018, 15:40 door [Account Verwijderd]
Heerlijk zo'n antivirus bedrijf dat dit soort data verzamelt... NOT. Verder nutteloos want het zegt niks over het totale app gebruik als de niet Avast gebruikers niet meetelt, de meerderheid.

Wel triest natuurlijk dat FB en WA nog steeds het populairst zijn volgens dit onderzoek. Blijkbaar nog erg veel naieve mensen...
11-04-2018, 16:37 door Anoniem
Toevallig had ik me gisteren nog afgevraagd welke devices het meeste gebruikt werden en voila, dankzij die data verzameling ben ik dat nu ook weer te weten gekomen. Data is dus echt nuttig! Dus wees gewaarschuwd wat jullie delen, want ik kom echt dingen over jou te weten die nuttig kunnen zijn!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.