image

Handtekening bij creditcardbetaling gaat verdwijnen in VS

woensdag 11 april 2018, 14:48 door Redactie, 2 reacties

Het is straks niet meer verplicht om bij een creditcardbetaling in de Verenigde Staten een handtekening te zetten. Creditcardmaatschappijen American Express, Discover, Mastercard en Visa zullen de verplichting later deze maand laten vallen, waarbij American Express de maatregel wereldwijd doorvoert.

De handtekening werd altijd gebruikt om de identiteit van de creditcardhouder te verifiëren en was bedoeld om fraude te voorkomen. Bij veel creditcardtransacties was het al niet meer vereist voor klanten om een handtekening te zetten, aldus Mastercard. Volgens de creditcardmaatschappij zijn er inmiddels allerlei nieuwe beveiligingsmaatregelen en autorisatie-oplossingen die de noodzaak van de handtekening als fraudepreventie verkleinen. Daarnaast moet het afschaffen van de handtekening ervoor zorgen dat klanten sneller kunnen afrekenen.

Mastercard laat tegenover de New York Times weten dat het de handtekening al jaren geleden wilde afschaffen, maar dat het heeft gewacht totdat creditcards met een chip gemeengoed werden. De chip genereert voor elke transactie een unieke code die het lastiger moet maken om kaarten te kopiëren. De chips worden al geruime tijd voor Europese betaalpassen gebruikt, maar zijn pas sinds een paar jaar op creditcards in de VS te vinden.

De nieuwe regels verschillen per creditcardmaatschappij. American Express laat de handtekening voor alle transacties wereldwijd vallen, terwijl Mastercard dit alleen voor de Verenigde Staten en Canada doet. Bij Discover geldt de maatregel voor deze landen, alsmede Mexico en de Caraïben. Visa maakt de handtekening optioneel voor heel Noord-Amerika, maar alleen voor winkels waarvan de kassa's met chipkaarten kunnen omgaan.

Reacties (2)
11-04-2018, 15:46 door Anoniem
Die "nieuwe" bla bla is vooral veel koffiedikkijkende software die uit bijvoorbeeld je spendeerpatroon bepaalt of je kaart niet gejat is. Dat gaat ook wel eens verkeerd. Die handtekening, ach, daar keek toch al niemand naar.

Toch gek dat die chipkaarten ook al minstens dertig jaar bestaan maar pas vrij recent ook werkelijk opgepikt zijn. Dat had minstens twintig jaar eerger gekund, als ze gewild hadden.
11-04-2018, 22:26 door Anoniem
Het creditcard systeem is vrij fraudegevoelig maar gaat er vanuit dat fraude relatief toch maar een klein bedrag van de
totale omzet zal zijn. Frauduleuze transacties worden vrij gemakkelijk terug gedraaid en gebruikers die DAAR weer mee
frauderen (door veel meer dan gemiddeld te claimen dat transacties niet door hen gedaan zijn) die zijn vrij gemakkelijk
te blokkeren. Daarom functioneert het in de praktijk best wel goed, zelfs met inferieure authenticatie zoals een handtekening.

Pas als de fraude dusdanige vormen gaat aannemen dat die niet meer uit de transactiekosten van de legitieme betalingen
vergoed kan worden heeft het zin om te investeren in veel betere, duurdere en lastiger te gebruiken beveiliging.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.