image

Trackingbescherming Firefox voor iOS standaard ingeschakeld

donderdag 12 april 2018, 15:21 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox voor iOS gelanceerd waar de trackingbescherming standaard staat ingeschakeld. Hierdoor worden automatisch advertenties en trackers op websites geblokkeerd. Iets meer dan zes maanden geleden voegde Mozilla trackingbescherming al toe als optie tijdens het normale browsen. Gebruikers moesten de optie echter zelf inschakelen.

De trackingbescherming maakt gebruik van dezelfde adblockingtechnologie als Firefox Focus en de Android- en desktopversie van Firefox. Gebruikers kunnen de optie per website uit- en weer inschakelen. "Bij Mozilla hebben we altijd gevonden dat het belangrijk is om de privacy van mensen te respecteren en ze de controle te geven om te bepalen welke informatie met wie ze willen delen, en welke informatie niet. Nu meer dan ooit eisen gebruikers dit van bedrijven met wie ze hun data delen", aldus Mozilla's Nick Nguyen.

Naast het beschermen van de privacy zorgt trackingbescherming er ook voor dat websites sneller laden en kan het helpen met het besparen van dataverbruik en betere batterijprestaties. Firefox voor iOS is te downloaden via de Apple App Store.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.