image

Belgische stad zet bewakingscamera's in tegen hondenpoep

zondag 15 april 2018, 09:21 door Redactie, 22 reacties

De Belgische badplaats Knokke gaat bewakingscamera's inzetten tegen hondenpoep, zo heeft de burgemeester tegenover Belgische media laten weten. De gemeente kondigde vrijdag via de eigen website aan dat er extra controles op hondenbezitters zullen plaatsvinden.

Aanleiding zijn klachten van burgers over achtergelaten hondenpoep. Als onderdeel van deze controles zullen ook de meer dan twintig bewakingscamera's in de badplaats worden ingezet. "We zullen alle beschikbare veiligheidscamera's inschakelen om hondenbaasjes die de regels overtreden te identificeren", zegt burgemeester Leopold Lippens tegenover Het Laatste Nieuws.

De beelden van de camera's zullen geregeld worden bekeken om te zien of hondenbezitters de behoefte van hun huisdier niet opruimen. In het geval dat dit niet zo is wordt er een screenshot gemaakt. Vervolgens zal een wijkagent met deze afbeelding op patrouille in de buurt gaan. "Herkent onze agent zo'n baasje, zal de hondeneigenaar aangesproken en geïdentificeerd worden. De beelden volstaan ook om het baasje een GAS-boete te geven", aldus Lippens.

De Belgische Privacycommissie laat weten dat bewakingscamera's mogen worden gebruikt om misdrijven te registreren en daders te identificeren. Dit geldt ook voor kleine overtredingen. Knokke moet dit wel in het politiereglement hebben vastgesteld, aldus de Privacycommissie. Iets dat de gemeente, die 33.000 inwoners telt, ook heeft gedaan. Lippens kwam in 2011 al met het idee om een dna-database van honden aan te leggen. Op deze manier zou het dna van een hondendrol naar de eigenaar leiden, zo meldt VRT NWS.

Reacties (22)
15-04-2018, 09:23 door Anoniem
Dit is al de praktijk in cameraland Engeland, maar dat maakt het nog niet tot een goed idee.
15-04-2018, 09:31 door Anoniem
Mission creep.
15-04-2018, 10:43 door W.T.
Bepaalde nederlandse parken en bossen zijn ook tot hondenuitlaatplaatsen verworden.

Terug gekomen bij de auto of voordeur kan je eerst je schoenen uittrekken vanwege de stront.
15-04-2018, 10:54 door Anoniem
Hoe bedoel je, we slaan een beetje door!
Hoe lang (is een chinees) nog voordat het door rood lopen , zeg 5x, wordt bestraft met bv. geen hypotheek mogelijkheden. De wijkagent wordt ingewisseld met gezichtsherkenning wat de indentificatiescore aanzienlijk zal verhogen.

De Belgische Privacycommissie laat weten dat bewakingscamera's mogen worden gebruikt om misdrijven te registreren en daders te identificeren. Dit geldt ook voor kleine overtredingen.

Wach ff! we (althans nu nog in 't zûiden) slaan niet een beetje door, we zijn volledig doorgeslagen; als zelfs een privacywaakhond geen grenzen meer stelt. Zijn die camera's niet in eerste instantie geplaatst voor veiligheid (tav grote vergrijpen), nu al voor hondepoep, dan voor kaugom uitspugen, gewoon spugen, obscene middelvingergebaren, je loopt anders, je gezicht had een gekke grimas...

Oh, wat neig ik toch steeds meer en steeds vaker deze fantastische, luxe welvaart-maatschappij de rug toe te keren en geheel terug te gaan naar het leven van- en in de natuur. Kwou dat ik de Ed Stafford kennis had en daarmee de ballen om deze stap te zetten. Voel me helaas de kikker die niet door heeft dat de pan langzaam verwarmt wordt; te verwend in deze zogenaamde veilige samenleving om nog enigzins te kunnen overleven in de 'echte' natuur.
15-04-2018, 14:20 door karma4
Aanleiding zijn klachten van burgers over achtergelaten hondenpoep.
Zou er geen aanleiding zijn dan zouden overheidshandhavers er ook niet achter hoeven te gaan.
Het zijn de buren met een hond die voor overlast zorgen met aantasting leefomgeving voor de buren. Nogal doorgelsagen dat je andere overlast bezorgd en dan moeilijk doet als er wat aan gedaan moet worden.
15-04-2018, 16:29 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-04-2018, 16:31
Prima ontwikkeling, neem gelijk ook even bankrovers, moordenaars en verkrachters mee...
15-04-2018, 16:43 door karma4
Door iCQ: Prima ontwikkeling, neem gelijk ook even bankrovers, moordenaars en verkrachters mee...
daar waren geen klachten over bij de buurtbewoners. Of het is hun dagelijkse normale ervaring of ze zijn er niet.
15-04-2018, 18:18 door Anoniem
Ja Knokke, dat is tegenwoordig al een toilet voor koeien.
15-04-2018, 18:24 door Anoniem
Gelukkig weten ze in België waar de prioriteiten liggen.

Naast hondenpoep zijn er in België immers geen noemenswaardige problemen.

* Sarcasm off.

Wat een doorgeslagen idioten!

Had zomaar Nederland kunnen zijn met haar idiote regeldrang.
15-04-2018, 18:38 door Anoniem
De boete moet dusdanig zijn dat ze het geen tweede keer doen.

In deze sameleving wordt de ene voor het laten van een "scheetje" in verhouding keihard gestraft en anderen laten hopen "stront" achter en komen er gewoon mee weg.
Trobi
15-04-2018, 18:39 door Anoniem
Op iedere slak zout leggen is zo een hype these days.

Houtkachels, hondenpoep, paasvuren, zwartepieten, negerzoenen, bordspelletjes,schoolnamen.
Waar stopt dit ?

Liever 10 drollen onder mn schoen , dan aan die jankhype mee te doen,
16-04-2018, 08:46 door Anoniem
Nog niet heel lang geleden in een ander topic mbt privacy had ik het over de inzet van camera’s voor andere doeleinden dan, zoals toen genoemd werd, inbrekers in de buurt. Nou, there you have it. Er zullen meer van dit soort berichten volgen.
16-04-2018, 09:37 door Anoniem
In het gelinkte artikel van de gemeente Knokke staat overigens helemaal niets over camera's?

Trobi
16-04-2018, 10:05 door Anoniem
Laten ze die camera's dan ook gebruiken voor ernstigere overtredingen, b.v. van het wegen verkeersregelement. Zo kunnen ze ook fietsers opsporen, die aan de verkeerde kant rijden, geen richting aangeven, geen voorrang verlenen enz. Lees daarna voor fietsers een willekeurige andere verkeersdeelnemer en pas het systeem aan, om die ook te vangen.

Dan zou ik er begrip voor hebben, want met die maatregel worden mogelijk levens gered. Overlast van honden is er idd en die kan heel irritant zijn, maar die overlast is er ook van b.v. katten en ontsnapte of uitgezette konijnen.
16-04-2018, 11:19 door Anoniem
Bepaalde nederlandse parken en bossen zijn ook tot hondenuitlaatplaatsen verworden. Terug gekomen bij de auto of voordeur kan je eerst je schoenen uittrekken vanwege de stront.

Wat is het leven toch zwaar. Als niet-honden bezitter heb ik er bar weinig last van. Maar iedere ergernis moet vandaag de dag gecompenseerd worden met verboden en/of boetes.
16-04-2018, 11:34 door Anoniem
In het gelinkte artikel van de gemeente Knokke staat overigens helemaal niets over camera's?

En de overige gelinkte artikelen ?

Hondenpoep laten liggen? Knokke-Heist zet voortaan camera's in om u te beboeten
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/04/14/hondenpoep-knokke/

Burgemeester Lippens: "We zullen alle beschikbare veiligheidscamera's inschakelen om hondenbaasjes die de regels overtreden te identificeren"

Ik snap je reactie niet geheel. Wat doet het er toe dat er in het artikel van de gemeente minder diep ingegaan wordt op de werkwijze ?
16-04-2018, 15:18 door Anoniem
Nu wordt de wijkagent nog ingeschakeld, maar dit zal natuurlijk snel vervangen door gezichtsherkenningssoftware. En voordat je het weet hangen overal camera’s. Welkom in een nieuwe politiestaat.
16-04-2018, 15:55 door Anoniem
Volstrekt idiote maatregel. Big Brother is watching you (and your dog). Effectief is het toezicht ook niet. "De agent gaat langs de deur met screenshots van de daders". Zal bij toeristen niet veel helpen. Je kunt als bewoner beter je hond in een andere wijk uitlaten. Bovendien zijn er slechts 20 camera's. Dat betekent dus dat de hondenpoep zich gaat ophopen op die plekken waar geen camera hangt........ Hier is dus goed over nagedacht.
16-04-2018, 18:51 door karma4
Vroeger trad de buurt zelf op. Je sprak de persoon aan en die deed er wat aan.

Nu moet jeuitkijken dat er niet een knokploeg op je afkomt je wordt neergestoken of neergeschoten.
Het is maar hoe de gemmenschap er bij staat. Hoe staat het de bezoekers bij een voetbalwedstrijdje? Antieke pleinen worden gesloopt en vol met alcohol allerlei wandaden.
16-04-2018, 20:57 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Volstrekt idiote maatregel. Big Brother is watching you (and your dog). Effectief is het toezicht ook niet. "De agent gaat langs de deur met screenshots van de daders". Zal bij toeristen niet veel helpen. Je kunt als bewoner beter je hond in een andere wijk uitlaten. Bovendien zijn er slechts 20 camera's. Dat betekent dus dat de hondenpoep zich gaat ophopen op die plekken waar geen camera hangt........ Hier is dus goed over nagedacht.

Misschien een suggestie om dan eens goed na te denken over wat wel een effectieve maatregel is voor meteen slechts in de privacy stand te schieten en alleen dit afgezaagde stokpaardje te berijden. Dat standpunt kennen we nu wel. Kom eens met iets fris, iets nieuws, iets substantieels, dat zoden aan de dijk zet. Een werkbaar alternatief voor openbare handhaving, i.p.v. cameratoezicht. Conservenblikken met surveillance-agenten (straatdienst) opendraaien dat lukte Van Agt in de jaren '70 al niet meer.

Uiteraard weet ik niet uit welke stadse gemeenschap - of dorpse - je afkomstig bent, maar ik kan je verzekeren dat je er str....ntziek van wordt om bij herhaling 's-avonds thuis te komen en je deurmat te besmeuren met de kokhals stinkende spoelwormen derrie van de 'trouwe viervoeter' van onaangepast gespuis dat zijn jank- en blafjoekel voor je deur zijn drek laat ausscheissen! (over idioot gesproken)

Van mij mogen ze in mijn straat ZO'N (ik maak een wijds gebaar met mijn armen) pendel camera aan mijn gevel hangen als het resultaat biedt om het geteisem te herkennen, dat zijn private drek bij mij voor de deur achterlaat, en bij zijn kladden te kunnen vatten.
16-04-2018, 21:30 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 16-04-2018, 21:30
Dat betekent dus dat de hondenpoep zich gaat ophopen op die plekken waar geen camera hangt........ Hier is dus goed over nagedacht.

Hahahaha.. inderdaad... mijn god... :-D
17-04-2018, 00:23 door Anoniem
Door iCQ:
Dat betekent dus dat de hondenpoep zich gaat ophopen op die plekken waar geen camera hangt........ Hier is dus goed over nagedacht.

Hahahaha.. inderdaad... mijn god... :-D

En daar heb je dus een verdekt opgestelde opsporingsambtenaar nodig!
Boete 500 euro per niet opgeruimde drol. Kassa!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.