Poll
image

Kijk jij nog TV?

maandag 16 april 2018, 11:06 door Redactie, 19 reacties
Ja
49.9%
Nee
35.59%
TV?
14.51%
Reacties (19)
16-04-2018, 11:27 door Anoniem
Gezien het aanbod dat de huidige zenders leveren aan providers de laatste 10 jaar ondermaats is geeft mij dat redenen genoeg om geen televisie te kijken.
Te veel zooi, te veel niet-interessante programma's op een mediabox waar je alleen maar voor betaald.

De programma's die je graag wil zien kun je ook downloaden via verscheidene kanalen. Providers zouden meer met custom pakketten moeten werken waarbij je voor een laag tarief je favoriete zenders thuis kan bekijken.
16-04-2018, 12:21 door Anoniem
Wat ik wil zien bekijk ik gewoon op het internet.
16-04-2018, 12:22 door Anoniem
Vrij weinig, eigenlijk alleen Expeditie Robinson en Temptation Island, wel altijd vooraf opgenomen en soms gedownload als dat vergeten is. En laatst voor het eerst iets van Boer zoekt vrouw gezien. En elke maand gemiddeld incidenteel nog iets.

We proberen de kids wel af en toe aan te sporen (dwingen) om 'echte' TV te kijken :P Want de hele dag YouTube is ook niet fijn.
16-04-2018, 12:44 door [Account Verwijderd]
TV?
Zelden.

Het flitst, vlamt, springt, draait en ratelt, vaak ook nog onverstaanbaar Zie: daar buitelt weer de ene druktemaker over de ander, vooral bij "De wereld draait door" Dat dit programma nooit de subtitel meekreeg "...en wij dol" vind ik stereotiep voor de stom gebeukte kijker die het blijkbaar nog niet meer merkt dat hij/zij verzeilt is geraakt in een maalstroom van hyperdrukke ADHD'ers.
Dat was mijn conclusie zo'n 5 jaar geleden en het is er niet beter op geworden. Ik word mentaal zóó moe van TV, en eerder krijg ik er zelfs koppijn van. Mijn favoriet uit het verleden de VPRO is nagenoeg ook afgevallen. Té druk allemaal; nogmaals voor mij persoonlijk.
De informatie die me interesseert haal ik daarom uit een dagblad, dan kan ik het tempo zelf bepalen ;) Vooral zaterdagedities zijn mijn favoriet.
16-04-2018, 13:14 door Anoniem
Ja, voetballen.
16-04-2018, 13:29 door Anoniem
Ik neem op wat ik wil kijken en kijk nooit live. Behalve als ik in de woonkamer zit waar mijn man zit te zappen. Meestal verveelt mij dat binnen de kortste keren. Ik heb mijn eigen TV.
16-04-2018, 14:38 door Anoniem
Ik kijk nog zelden tv. De lol is er helemaal van af. De televisie heeft me weggejaagd.
Ten eerste door de reclame die je opgedrongen krijgt en ten tweede door de "vertrossing" in heel tv-land. Tegenwoordig draait het hoofdzakelijk om sensatie, kijkcijfers en reclame-inkomsten. Leuke en educatieve programma's verdwijnen steeds meer en je krijgt er een overvloed aan rotzooi voor terug, die meelift op het (schijn)succes van gelijksoortige programma's. Je wordt doodgegooid met kookprogramma's, talentenshows etc. Maar eenmaal per jaar een dictee, dat is te veel gevraagd. Ik mis de spelshows uit de jaren 80 en 90 en vooral de sfeer en mentaliteit uit die tijd.
Als je vroeger de tv aanzette, zonder doel, was er altijd wel iets interessants waar je naar kon kijken. Dat is er tegenwoordig niet meer bij. En kijk je ergens 10 minuten naar, dan word je getrakteerd op een kwartier reclame.

Programma's terugkijken is ook niet om over naar huis te schrijven; bij KPN en XS4ALL beginnen de opnames bewust een aantal minuten eerder, zodat er reclame aan voorafgaat. Bovendien kun je niet meer doorspoelen bij commerciële zenders. Absurd eigenlijk.
Dat terugkijken is onlangs nog veranderd, maar het is er niet beter op geworden. Eerst kon je eenvoudig in een alfabetische lijst met programma's zoeken, nu kan je alleen nog maar door de gids bladeren. Je moet dus maar net weten wanneer het beoogde programma werd uitgezonden en op welke zender. Goed, er is wel een zoekscherm, maar ook dat werkt niet echt handig. Dan maar voortaan via internet kijken. Ik ben er klaar mee.
16-04-2018, 15:41 door Anoniem
tv is zo goed als dood. Het is een en al reclame, herhaling en programmas die te triest voor woorden zijn.
16-04-2018, 16:40 door Anoniem
Nee, ik kijk naar het aantal followers.
852 alweer!
Machtig interessant!
Het kan niet op in securityland.
16-04-2018, 16:53 door Anoniem
Vreemd

Smarttv
Domme reclame

Zolang ik als een idioot wordt aangesproken door achterlijke reclame komt een tv er niet in en blijft vrijwel elk mogelijk denkbare oplossing om reclame te weren actief.

Kijk een tijdje reclameloze tv en ontdek welke totale smakeloze achterlijke domme burgerlijke niet grappige schreeuwerige wanstaltige smakeloze idiotie je je eigenlijk laat welgevallen.

Terreur tegen de goede smaak, het verstand !!!
16-04-2018, 19:34 door Anoniem
Ik kijk zelfs nog analoog. Maar omdat ziggo binnen drie jaar stopt daarmee, zal ik waarschijnlijk digitaal gaan via een smart kabel.

Mijn ouders hebben wel digitale tv, maar ik heb niet het idee dat ik daar veel aan mis ten opzichte van de 25 zenders die ik nu heb. Bovendien zapt mijn oude CRT tv razendsnel (en anoniem). Digitale tv is niet goed voor je privacy.
16-04-2018, 20:31 door W.T.
Ik kijk vanaf 1975 geen tv meer.
De reden?
Voor die tijd las ik serieuze kranten.
In 1975 kocht ik een tv, ik keek er 14 dagen naar en heb die mongolenkast weggegeven.
16-04-2018, 22:07 door Anoniem
Door Aha: TV?
Zelden.

Het flitst, vlamt, springt, draait en ratelt, vaak ook nog onverstaanbaar Zie: daar buitelt weer de ene druktemaker over de ander, ..
Té druk allemaal; nogmaals voor mij persoonlijk.
De informatie die me interesseert haal ik daarom uit een dagblad, dan kan ik het tempo zelf bepalen ;) Vooral zaterdagedities zijn mijn favoriet.
Chips!
Als je de adblocker en noscript actief houdt flitst er nog minder op je favoriete dagblad.
Test het nog eens zelf.
Echt veel rustiger, en alleen op zaterdag lezen he?
https://www.rd.nl/
16-04-2018, 22:51 door Anoniem
Wil graag overstappen van Ziggo (kijk tv via Ziggo app+Chromecast, vrnl. live Engels en Spaans voetbal) naar XS4ALL (glasvezel, alleen internet) maar da's niet echt veel goedkoper voor ongeveer dezelfde internetsnelheid, dus blijf ik nog hangen bij Ziggo.
17-04-2018, 08:57 door Anoniem
Jarenlang geen TV gehad. Laatst een geerfd en, ach, er zijn wel wat dingen die ik kijk. Maar van de 25 zenders die ik kan ontvangen mogen er ongezien 20 weg, wat een bagger. De belg is wel eens nuttig. npo1/2/3 zijn er minstens twee teveel. Hoe de commercieelen overleven ontgaat me een beetje want je kan met de helft van het aantal zenders dezelfde content uitzenden. En zo verder. Dit is ook die analoge kabel waar kabelmonopolist ziggo mee gaat stoppen. (Maar internet komt binnen over glas, dus voor de bandbreedte hoeven ze het hier niet te laten.) Aangezien kastje noch pasje van ze te verwachten zijn (meerdere kamerhuurders in dit huis, en ik ga zeker niet extra betalen voor een dienst die inclusief hoort te zijn) zal dat betekenen dat ik terug moet naar fta dvb-t, oftewel alleen maar npo1/2/3, en dus dat ik weer minder TV ga kijken. Niet echt rouwig om, daar niet van. Op zich wel interessant om te kijken wat voor effect het op de advertentiemarkt gaat hebben.

Teletekst gebruik ik gek genoeg wel regelmatig, om even snel door het nieuws te schieten. Dat leest toch veel makkelijker weg dan eigenlijk alle nieuws(- en "nieuws")sites die op het www te vinden zijn.

Wel ontzettend irritant dat de commercieelen allemaal teletekst uitgezet hebben. Laat ze gewoon vertellen wat er nu te zien is en straks te zien gaat zijn. Een TVgids heb ik niet en een website om erachter te komen waar ik naar aan het kijken ben is gewoon irritant. Dus dan weer terug naar het "eerst kijken wat er te zien is, dan pas de TV aan"-model, en dat betekent dat ik veel minder TV kijk, en dus ook de commercieeltjes mijd. Dat vind ik niet erg, maar dat gepruts met teletekst...! Hoeveel kost het nu om zoiets simpels automatisch bij te houden? Als dat niet kan, waarom dan niet? Lijkt me dat ze toch zelf wel weten wat ze uitzenden dus waarom het teveel moeite is de teletekst bij te houden, dat is zowel dom als de techniek slecht beheersen.
17-04-2018, 14:37 door Anoniem
Door Anoniem: Ik neem op wat ik wil kijken en kijk nooit live. Behalve als ik in de woonkamer zit waar mijn man zit te zappen. Meestal verveelt mij dat binnen de kortste keren. Ik heb mijn eigen TV.
Waar slaat deze post op.
18-04-2018, 06:46 door Anoniem
Vroeger ging ik zappen bij reclame om na 15 minuten erachter te komen dat ik wat anders zat te kijken op een andere zender.
Ik kijk al ruim 10 jaar geen TV meer en het bevalt prima,mijn vrouw kijkt nog wel TV en zegt af en toe; ''kom dit moet je ff zien''
Dan ga ik er bij zitten....en 2 minuten later een reclameblok van 10 minuten :-(
Dan weet ik weer waarom ik niet meer kijk.

Q.
18-04-2018, 14:03 door User2048
Ik kijk nog wel, maar alleen wat ik heb opgenomen op de DVR. Ik kan dan kijken wanneer ik wil cq. tijd heb en ik kan de reclameblokken doorspoelen.
18-04-2018, 16:29 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-04-2018, 16:32
Ik heb 25 jaar geleden de tv weg gegeven aan een vriend... soms kwam ik nog wel eens langs om mee te kijken maar ik mocht niet van kanaal wisselen van hem hahahaha...

Sorry ik mis het echt niet... kijk niet eens uitzending gemist of dergelijk... wat een tijd besparing!

En die reclame blokken... er zijn nog steeds mensen die ze bekijken... KAN JE HET GELOVEN?!?

Daarnaast walg ik van de vrezelijke progamma's wat een tokkies en low lives! En bij wat men "de betere" programma's noemt zie ik veel te veel ratten... sorry nee... die tv kan me gestolen worden (heb er geen dus veel suc6 meneer/mevrouw/abc/cis/gender/QGBTLY de inbreker)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.