image

W3Techs: Flash-gebruik op websites daalt onder 5 procent

donderdag 19 april 2018, 17:27 door Redactie, 2 reacties

Het gebruik van Adobe Flash op websites is voor het eerst onder de 5 procent uitgekomen, zo meldt W3Techs, een bedrijf dat het gebruik van verschillende webtechnologieën op internet meet. Volgens de laatste cijfers, gebaseerd op de 10 miljoen populairste sites, maakt 4,9 procent van de websites nog gebruik van Flash.

Zeven jaar geleden was dit nog 28,5 procent, aldus een tweet van W3Techs. Steeds meer websites vervangen Flash-content door html5-content, mede omdat browsers de ondersteuning van Flash Player aan het afbouwen zijn. Adobe liet vorig jaar weten dat het de ondersteuning van Flash Player in 2020 zal stoppen en de browserplug-in dan ook niet meer zal aanbieden.

Onlangs meldde Google nog dat het Flash-gebruik binnen Chrome sterk is afgenomen. Bezocht halverwege 2014 nog zo'n 80 procent van de Chrome-gebruikers elke dag een pagina met Flash-content, inmiddels is dat naar 8 procent gedaald. Toch is Flash Player, dat een geliefd doelwit van cybercriminelen is, op veel systemen aanwezig. Uit cijfers van Mozilla blijkt dat 62 procent van de Firefox-gebruikers Flash Player geïnstalleerd heeft.

Reacties (2)
20-04-2018, 09:34 door Anoniem
Goed nieuws dat het blijft dalen!

Ik denk nog wel dat Super Mario Flash v3 nog steeds op Flash draait. Ik ben daar al jaren niet meer geweest omdat we nou Super Mario Maker hebben. Maar mocht ik weer een kijkje kunnen nemen weet ik dat ik dat verdraaide Flash weer aan moet zetten...
20-04-2018, 12:17 door Anoniem
Dit kan me niet laag genoeg worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.