image

Man bekent betrokkenheid bij ceo-fraude van 900.000 dollar

donderdag 26 april 2018, 12:05 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten heeft een 46-jarige man bekend betrokken te zijn geweest bij een omvangrijke ceo-fraude. Van 2013 tot en met 2017 wist de bende waar de man onderdeel van uitmaakte minstens zeven bedrijven in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, China en andere landen via ceo-fraude op te lichten.

Bij ceo-fraude worden bedrijven misleid om grote geldbedragen op de rekeningen van katvangers of de fraudeurs over te maken. Zo sturen ceo-fraudeurs gespoofte e-mails naar medewerkers van de financiële administratie die van de directeur afkomstig lijken. Ook komt het voor dat de oplichters zich voordoen als een leverancier van het aangevallen bedrijf. De bende wist de bedrijven op deze manier 916.000 dollar naar de rekeningen van de 46-jarige man en andere handlangers over te laten maken.

De man heeft een "plea deal" met het Amerikaanse openbaar ministerie gesloten. Als onderdeel van deze overeenkomst zal hij zijn Mercedes-Benz GL450 uit 2014 alsmede een bedrag van 430.000 dollar afstaan. Dit is het bedrag dat hij via de ceo-fraude verkreeg. Volgens de aanklager zal de man waarschijnlijk een gevangenisstraf van tussen de 46 tot 57 maanden krijgen. De rechter wijst op 19 juli van dit jaar vonnis. Vorig jaar maakte de FBI bekend dat criminelen via ceo-fraude wereldwijd bijna 5 miljard euro hadden gestolen. Het is daarmee één van de meest schadelijke vormen van cybercrime.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.