image

Firefox gaat gesponsorde content aan gebruikers in VS tonen

dinsdag 1 mei 2018, 11:38 door Redactie, 7 reacties

Firefox gaat gesponsorde content aan gebruikers in de Verenigde Staten tonen, maar zonder dat dit ten koste van de privacy gaat, zo heeft Mozilla aangekondigd. Eerder dit jaar liet de browserontwikkelaar al af en toe gesponsorde verhalen in het Pocket-gedeelte van een nieuwe Firefox-tab zien.

Mozilla wil dit nu gaan uitbreiden naar gebruikers van Firefox Nightly en de betaversie. Die zullen ook deze gesponsorde verhalen te zien krijgen. Uiteindelijk zal met de lancering van Firefox 60 op 9 mei van dit jaar de feature onder alle Firefox-gebruikers in de Verenigde Staten worden uitgerold. Mozilla stelt dat alle personalisatie aan de kant van de gebruiker plaatsvindt. Zodoende is het niet nodig om allerlei persoonlijke gegevens te verzamelen en met derden te delen.

Volgens Mozilla bestaat het idee met advertenties dat gebruikers hun privacy en data moeten opgeven in ruil voor gepersonaliseerde ervaringen. "Onze experimenten van de afgelopen maanden hebben aangetoond dat dit niet klopt. We kunnen inderdaad gepersonaliseerde gesponsorde content maken die waarde aan gebruikers biedt zonder hun privacy in gevaar te brengen", aldus de browserontwikkelaar. Of de functionaliteit ook onder gebruikers in andere landen wordt uitgerold is nog niet bekendgemaakt.

Reacties (7)
01-05-2018, 12:04 door Anoniem
Ik zit er niet op te wachten, maar kan mij ook goed voorstellen dan Mozilla niet gratis kan werken.
Overigens een poos geleden overgestapt op Vivaldi.
01-05-2018, 12:28 door Anoniem
L.S.

Jaren geleden (2009) voorspelde f.r.a.v.i.a. (RIP) al dat de Internet ervaring en die van smart TV elkaar zouden gaan overlappen. Een zielig beetje streng gecontroleerde content tussen een berg reclame t.b.v. de "Big Tech Stakeholders".

Het gaat al steeds meer en meer die kant op. Zeg maar dag met je handje tegen de laatste restjes van je privacy en je onafhankelijke waarheidsvinding. Heel subtiel wordt de digitale kooi als een soort van kaasstolp over je heen geplaatst en verliest men het contact met het eigen Zelf. Laat dat nou net de bedoeling zijn.

De meesten Internetburgers slapen nog en zullen binnenkort wel ruw wakker worden in het voor hen bedachte panopticum, ze zien het "hellhole"nog niet dat voor hen bereid is. Dan is het helaas te laat om nog in actie te komen en kan je vechten met twee armen op je rug gebonden. Let op de facebook bewegingen en het ridicuul weinige wat er officieel tegen wordt gedaan. Het lijkt wel of iedereen met deze grootgraaiers in bed ligt. The "Forces That Be" willen immers niet anders en het "product" is een gezapige consument.

Jodocus Oyevaer
01-05-2018, 13:41 door Anoniem
Mozilla glijdt steeds verder af, iets wat ik jaren geleden al voorspelde toen Google met Crome aan kwam; tot die tijd betaalde Google nog miljoenen per jaar aan Mozilla om via die browser hun eigen Google diensten beter te laten werken dan in Internet Explorer. Toen ze daar mee stopten wist ik al dat Mozilla op een gegeven moment om geld verlegen zou komen zitten.

Hoe graag ik ook de Mozilla producten gebruik, met deze rommel wordt het exit Firefox bij mij. Geef gebruikers de mogelijkheid om te doneren, voeg een JS cryptominer toe die je kunt laten draaien met een setting in het menu, alles om op een andere manier aan geld te kunnen komen dan stomme reclames die altijd je privacy aantasten (aangezien het content is waar ik niet om heb gevraagd). Lukt dat niet, dan zou het de Mozilla Foundation sieren als ze zichzelf zouden opheffen. Beter om te stoppen met een opgeheven hoofd dat ten onder te gaan bedolven onder reclame en volledig in de vergetelheid.
01-05-2018, 14:07 door Anoniem
Ooit was ik helemaal weg van FireFox omdat het klein, snel en modulair was. Tegenwoordig is het de NERO onder de browsers geworden, vol nutteloze troep en nu deze shit weer..... (ja het is uit te zetten)
01-05-2018, 15:33 door Briolet
Door Anoniem: …Geef gebruikers de mogelijkheid om te doneren…

Weet je wel waarover je praat? Als je naar de Mozilla website gaat, staat daar de optie om te doneren gewoon prominent in beeld. https://www.mozilla.org/nl/
01-05-2018, 19:43 door Wim ten Brink
Tja, Firefox... Mozilla probeert het aardig maar open source software is een moeilijk terrein om financieel aan te kunnen verdienen. Want hoe mooi het idee ook is, er moet toch iemand de rekeningen betalen.
Bij Google Chrome is het vrij eenvoudig want Google verzamelt gebruikersdata en Chrome is ook een mooie manier om gebruikers aan zich te binden. In combinatie met Android en GSuite heeft Google een heel mooi verdienmodel zodat ze mooie dingen kunnen ontwikkelen. Mozilla heeft dat gewoon niet.
Maar goed, hoe lang zal Mozilla zich nog weten te handhaven? Want ondertussen zijn er naast Internet Explorer, Edge en Chrome ook nog diverse andere browsers op de markt die allemaal op de open source engines draaien en waarbij men niet het gezeur van Mozilla hoeft aan te horen. Want privacy data dit en gebruikersdata daar... Klinkt leuk, maar de meeste mensen willen gewoon kattenplaatjes zien op Facebook en via GMail hun laatste post lezen. Het interesseert gewoon te weinig mensen...
Misschien wel dom van die mensen maar het blijft hun eigen keuze...
02-05-2018, 11:34 door Anoniem
Weet je wel waarover je praat? Als je naar de Mozilla website gaat, staat daar de optie om te doneren gewoon prominent in beeld. https://www.mozilla.org/nl/
Daar komt niemand, het moet aanwezig zijn in de browser zelf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.