image

Camera's Japanse steden "gehackt" via standaardwachtwoord

dinsdag 8 mei 2018, 11:56 door Redactie, 3 reacties

Tientallen beveiligingscamera's in Japan die onder andere worden gebruikt voor het monitoren van de waterstand zijn "gehackt" omdat het standaardwachtwoord niet was aangepast. Dat laat Japan Today weten. Het gaat om meer dan 60 camera's waar een aanvaller de tekst "I'm Hacked. bye2" achterliet.

De steden Yachiyo en Ageo verloren toegang tot de beveiligingscamera's die worden gebruikt voor het monitoren van de waterstand. De steden gaven toe dat ze het standaardwachtwoord van de camera's, die met het internet zijn verbonden, niet hadden aangepast. Ook camera's van de vismarkt in Hiroshima en een zorginstelling in Kobe werden getroffen. In alle gevallen ging het om camera's van Canon. De fabrikant roept beheerders op om het wachtwoord dat toegang tot de camera geeft te veranderen.

Reacties (3)
09-05-2018, 07:24 door Anoniem
Compliancy, compliany, compliancy! Hoe moeilijk dan dat weer zijn? Ik ben benieuwd wat de reden was:

1. Slechte koffie? (nooit koffie gedronken in Japan)
2. Projectlijer wilde de bonus niet missen voor de snelle oplevering
3. Internet in Japan is lokaal dus er kan niets gebeuren

Het waren beveiligingscamera's nota bene! Wel een lieve boodschap van die persoon, beter zo'n boodschap dan de camera's (en het systeem/de systemen) om zeep helpen.

G.
09-05-2018, 08:16 door Anoniem
Was het wachtwoord konichiwa01?
13-05-2018, 08:23 door Anoniem
Door Anoniem:
Het waren beveiligingscamera's nota bene!

Ik werk nu bijna 20 jaar in de beveiligingstechniek en 9 van de 10 keer kan ik zo inloggen in CCTV systemen, omdat er gebruik gemaakt word van standaard wachtwoorden. Gelukkig zijn er steeds meer fabrikanten die je verplichten bij de initiele login om een uniek wachtwoord aan te maken. Het gevolg hiervan is wel een continue vraag voor het defaulten van de camera's, omdat wachtwoorden structureel vergeten worden.

De beveilingstechniek is een conservatieve industrie, waarbij liefde voor het vak vaak ver te zoeken is. Vooral omdat elke pipo met een schroevedraaier zichzelf beveiligingsinstallateur mag noemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.