image

Kaartverkoop Deense spoorwegen verstoord door ddos-aanval

maandag 14 mei 2018, 15:50 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 14-05-2018, 16:37

De Deense spoorwegen DSB was gisteren het doelwit van een ddos-aanval waardoor reizigers geen kaartjes via de website, app, kaartautomaten en supermarkten konden kopen. Reizigers die niet over de Deense tegenhanger van de ov-chipkaart beschikten moesten een kaartje bij de conducteur kopen.

Naast de kaartverkoop werden ook de interne mail- en telefoonsystemen van DSB door de aanval getroffen. Het bedrijf moest daardoor op communicatie via social media terugvallen om klanten en personeel van verdere informatie te voorzien, zo meldt The Local. Via Twitter liet DSB vanochtend weten dat alle problemen waren verholpen en er weer overal kaartjes konden worden gekocht. Niet veel later stelt de vervoerder dat er echter nog problemen zijn met het bezoeken van de website. Dat bericht was acht uur geleden en op het moment van schrijven is de website van DSB nog altijd onbereikbaar.

Reacties (4)
14-05-2018, 15:53 door Anoniem
verstoord, graag. Verstoren, verstoor, verstoorde, verstoord.
Of "Kaartverkoop Deense spoorwegen verstoort ddos-aanval", maar dan klopt de inhoud van het verhaal niet langer met de kop.
14-05-2018, 16:41 door Anoniem
Door Anoniem: verstoord, graag. Verstoren, verstoor, verstoorde, verstoord.
Of "Kaartverkoop Deense spoorwegen verstoort ddos-aanval", maar dan klopt de inhoud van het verhaal niet langer met de kop.
Nou ga je de kaartverkoop beschuldigen van het verstoren van de dos-aanval :P
15-05-2018, 08:16 door Anoniem
Gewoon een kaartje kopen aan het loket was zo gek nog niet...
16-05-2018, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem: Gewoon een kaartje kopen aan het loket was zo gek nog niet...

Klinkt als zo'n bakfietsmuts die elk weekend de SUV volgooit bij de grote supermarkt en dan praat over hoe jammer het is dat er zo weinig van die leuke kleine buurtwinkeltjes meer zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.