image

VS onthult strategie om cybersecurity te verbeteren

woensdag 16 mei 2018, 10:26 door Redactie, 9 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft een nieuwe strategie onthuld om cybersecurity te verbeteren en de vitale en cyberinfrastructuur van de Verenigde Staten te beschermen. De strategie moet helpen bij het coördineren van de cybersecurity-activiteiten van het ministerie.

Concreet bestaat de strategie uit vijf stappen, namelijk het identificeren van risico's, het verminderen van kwetsbaarheden, het verminderen van dreigingen, effectiever reageren op cyberincidenten en het ondersteunen van beleid en activiteiten die cybersecurity-risicomanagement verbeteren. "Door deze stappen willen we een veilige cyberspace voor de Amerikaanse bevolking creëren en het internet beschermen", aldus de aankondiging.

Minister Nielsen van Binnenlandse Veiligheid stelt dat er een historisch keerpunt is bereikt. "Digitale veiligheid komt samen met persoonlijke en fysieke veiligheid en het is duidelijk dat onze cybervijanden nu het wezen van onze republiek kunnen bedreigen. Daarom heeft Binnenlandse Veiligheid een andere aanpak bedacht en voor een uitgebreidere cybersecuritystrategie gekozen."

Reacties (9)
16-05-2018, 10:30 door Anoniem
Dit soort stappenplannen van overheden --ook de Nederlandse-- schijnen mij altijd zo platitudineus en algemeen toe dat ik zit te kijken naar wat Ambtenaren die even de wereld gaan vertellen hoe ze hun werk moeten doen terwijl ze zelf niet weten hoe ze hun eigen werk moeten doen.
16-05-2018, 10:45 door Anoniem
Hoe hypocriet kun je zijn.
16-05-2018, 11:31 door Anoniem
Er staat te weinig concreets in over toezicht en regulering van hard en software fabrikanten.
16-05-2018, 11:58 door karma4
haal het woord cyber even er uit. Kijk nog eens,,, Blijft over, de eeuwenoude basis voor wettelijke handhaving.

-
16-05-2018, 12:19 door Anoniem
Bedrijven doen dit al wel in meer of mindere mate. Wellicht is het voor kleinere bedrijven/eenmanszaak ook voordeliger om het minimum te doen en daar kosten te besparen. Zolang ze het risico dan maar onderkennen of genoeg kunnen afdekken. Tuurlijk kan men gehackt worden maar de eigenaar kan ook morgen onder de bus lopen waardoor het bedrijf stopt.
16-05-2018, 15:49 door Anoniem
"Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft een nieuwe strategie onthuld om cybersecurity te verbeteren en de vitale en cyberinfrastructuur van de Verenigde Staten te beschermen."

Vergeet de insiders niet, die kunnen ook een potje goed slopen. Volgens mij heb ik niets nieuws gelezen in de bronnen. Welke mitigerende of revoluionare maatregelen er ook genomen worden, geen enkel apparaat is veilig in deze wereld als deze een (IP) protocol heeft. We wachten wel af voor het volgende bulletin.

G.
16-05-2018, 18:03 door Anoniem
Gisteren op de NLUUG een mooi verhaal gehoord van hoe je een land kunt platleggen als je maar genoeg zonnepanelen van particulieren kunt afschakelen. Raakt dit de vitale infrastructuur of niet, iedereen met zonnepanelen een overheidsfirewall in huis?
17-05-2018, 02:17 door Anoniem
Door Anoniem: Gisteren op de NLUUG een mooi verhaal gehoord van hoe je een land kunt platleggen als je maar genoeg zonnepanelen van particulieren kunt afschakelen. Raakt dit de vitale infrastructuur of niet, iedereen met zonnepanelen een overheidsfirewall in huis?

Doet die onzin nog steeds de ronde? Je kunt niet genoeg zonnepanelen afschakelen. Als het je al lukt omvormers te laten afschakelen (wat niet kan), dat heeft dat alleen effect op de lokale stroomvoorziening. Je kunt je beter zorgen maken om al die slimme meters. Die zijn wel af te schakelen met een firmware aanpassing als die functie rudimentair nog aanwezig is.
17-05-2018, 13:58 door Anoniem
Door Anoniem: Dit soort stappenplannen van overheden --ook de Nederlandse-- schijnen mij altijd zo platitudineus en algemeen toe dat ik zit te kijken naar wat Ambtenaren die even de wereld gaan vertellen hoe ze hun werk moeten doen terwijl ze zelf niet weten hoe ze hun eigen werk moeten doen.

... en dan ontslaan we de CyberCzar want die snapte er al tijden niets van de cybersecurity policy van het Witte Huis ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.