image

Ex-CIA-medewerker verdacht van lekken aan WikiLeaks

woensdag 16 mei 2018, 13:40 door Redactie, 0 reacties

Een voormalige medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA wordt verdacht van het lekken van de "Vault 7" documenten aan klokkenluiderssite WikiLeaks. Vault 7 bestaat uit een grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die vorig jaar door WikiLeaks openbaar werden gemaakt.

De Amerikaanse overheid heeft een verdachte in het vizier, maar aanklagers hebben ondanks maanden aan onderzoek nog geen aanklacht tegen de man kunnen indienen. De voormalige CIA-medewerker, die eerder stage bij de NSA liep en in 2016 bij de inlichtingendienst vertrok, zit op dit moment vast vanwege een ongerelateerde aanklacht.

Het onderzoek van de aanklagers richt zich onder andere op het gebruik van Tor om vertrouwelijke informatie te versturen. Volgens de aanklagers heeft de verdachte gebruik gemaakt van het Tor-netwerk. Ze hebben echter geen bewijs kunnen aanleveren dat hij hierbij ook vertrouwelijke informatie heeft verstuurd, zo meldt The Washington Post.

Hoewel de man al meer dan een jaar geleden wegens de andere aanklacht werd gearresteerd is het nog altijd onduidelijk waarom hij niet in verband met Vault 7 is aangeklaagd, ook al hebben de onderzoekers toegang tot zijn persoonlijke data en logbestanden van de CIA, aldus The New York Times. Vorige week lieten de aanklagers weten dat ze binnen 45 dagen met een nieuwe aanklacht zullen komen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.