image

Servische politie arresteert vermeend lid The Dark Overlord

woensdag 16 mei 2018, 16:23 door Redactie, 0 reacties

De Servische politie heeft een 38-jarige Servische man gearresteerd die lid zou zijn van "The Dark Overlord", een groep hackers die bedrijven hackte en afperste. Zo wist de groep in te breken bij een Hollywoodstudio waar tien nog niet verschenen afleveringen van Orange is the New Black werden gestolen.

Hoewel de groep 50.000 dollar van de studio ontving werden de afleveringen toch online geplaatst. Ook wist de groep een bekende Britse kliniek voor plastische chirurgie te hacken. Daarbij werden allerlei gevoelige patiëntgegevens buitgemaakt, waaronder foto's. Volgens de Servische politie heeft de groep sinds juni 2016 zeker 50 slachtoffers gemaakt, waarbij allerlei gevoelige data werd gestolen. Om te voorkomen dat de data openbaar werd gemaakt betaalden slachtoffers meer dan 275.000 dollar.

De FBI startte een internationaal onderzoek naar de groep, waar ook de Servische politie aan mee werkte. Die samenwerking leidde tot de aanhouding van de 38-jarige verdachte. Naast de aanhouding is ook allerlei digitale apparatuur van hem in beslag genomen. Volgens de Servische openbaar aanklager zal de man worden aangeklaagd voor het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot een beveiligde computer en afpersing.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.