image

Bende stal 1 miljoen euro van bedrijven via phishingaanvallen

donderdag 17 mei 2018, 16:53 door Redactie, 4 reacties

Een Britse bende heeft door middel van phishingaanvallen omgerekend ruim 1 miljoen euro weten te stelen, dat vervolgens aan een luxe levensstijl werd uitgegeven. Dat laat het Britse National Crime Agency (NCA) vandaag weten. De bende verstuurde e-mails die zogenaamd van bekende providers en bedrijven afkomstig waren en om allerlei gegevens vroegen.

Op deze manier wist de bende duizenden e-mailadressen en wachtwoorden te bemachtigen. Met de gestolen inloggegevens konden bendeleden op de e-mailaccounts van hun slachtoffers inloggen en facturen aanpassen. Op de aangepaste facturen werden de rekeninggegevens van katvangers vermeld. Het geld dat op deze manier werd gestolen, ruim 1 miljoen euro, werd uitgegeven aan dure auto's en helikoptervluchten.

Ook maakten de bendeleden geregeld foto's van zichzelf waarop ze met de grote stapels geldbiljetten te zien waren. Eén van de bendeleden werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en 10 maanden. Vandaag kreeg een ander lid een straf van 6 jaar en 9 maanden opgelegd.

Reacties (4)
17-05-2018, 18:05 door karma4
Aks de whale ofwel CEO een jaarsalaris van vele miljoenen nog altijd te weinig vind is 1 miljoen een schijntje.
Moeten ze wel de goede vette vissen er uit halen.
18-05-2018, 04:33 door Anoniem
Heb je een geldboom zet je je hoofd op facebook. Sommige criminelen leren het nooit. Natuurlijk is het niet goed maar ik heb iig liever dit dan dat men op straat met een ak om zich heen schiet. Hopelijk waren hun doelwitten dan ook groot graaiers die wel wat kunnen missen.
18-05-2018, 09:47 door Anoniem
Door Anoniem: Heb je een geldboom zet je je hoofd op facebook. Sommige criminelen leren het nooit. Natuurlijk is het niet goed maar ik heb iig liever dit dan dat men op straat met een ak om zich heen schiet. Hopelijk waren hun doelwitten dan ook groot graaiers die wel wat kunnen missen.
Veel slachtoffers zijn de kleine bedrijven met een kleine administratie waar men geen ervaring heeft met fraude. Dus nee, die kunnen dit niet missen en zullen medewerkers moeten ontslaan om niet failliet te gaan.

Overigens worden de verantwoordelijke medewerkers bij grote bedrijven ook ontslagen wanneer ze zich niet aan de procedures hebben gehouden. De instelling draait op voor de directe financiele schade en de verantwoordelijke medewerker voor het ontslag. Zo leuk is criminaliteit niet.
21-05-2018, 23:09 door Anoniem
Het is te hopen dat Europol Londen deze bende oprolt.

Met wat lok-CEO's via honeypots zal dat wel gaan lukken.

Wel geduld hebben met het 'swallow float' hengelen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.