image

Chinese school kijkt via gezichtsherkenning of leerlingen opletten

donderdag 17 mei 2018, 12:00 door Redactie, 19 reacties

Een Chinese school maakt gebruik van gezichtsherkenningscamera's om te kijken of leerlingen tijdens de lessen wel opletten. In de leslokalen van de Hangzhou Number 11 High School zijn drie camera's geïnstalleerd die elke 30 seconden de gezichten van leerlingen scannen, zo meldt de Epoch Times.

Op deze manier kan de stemming van de leerlingen worden bepaald. De verschillende stemming, verrast, verdrietig, antipathie, blij, bang en neutraal, worden tijdens elke les opgenomen en gemiddeld. Via een scherm dat alleen voor de leraar zichtbaar is wordt de data in real-time weergegeven. Vervolgens laat het systeem een bepaalde waarde zien als een leerling niet oplet en geeft een waarschuwing. Het systeem wordt sinds maart op de school gebruikt.

Leerlingen vonden eerst dat ze gemonitord werden, maar zijn er inmiddels aan gewend, aldus adjunct-directeur Zhang Guanchao. Hij merkt op dat leraren de data hebben gebruikt om hun lesmethodes aan te passen. Volgens de Global Times kan het systeem ook automatisch zien of alle leerlingen aanwezig zijn. Critici op sociale media stellen dat de school met deze vorm van monitoring de rechten van de leerlingen schendt. China maakt steeds vaker gebruik van gezichtsherkenning en andere technologieën om mensen te monitoren. Zo werd onlangs bekend dat Chinese bedrijven hun werknemers via hersengolven in de gaten houden.

Image

Reacties (19)
17-05-2018, 12:09 door Anoniem
1984 is here !!

More oppressive then ever!
17-05-2018, 12:57 door Anoniem
Die Xi Jinping heeft nogal wat plannen zo te zien. China wordt het eerste land waarin de burger niets meer te makken heeft. All by the rules of China. Wat is dat toch een ontzettend rotland om als burger in te wonen.
17-05-2018, 12:59 door Anoniem
Was dit een opt-in of..?
17-05-2018, 13:15 door Anoniem
man man man, ik krijg echt rillingen van dit land
17-05-2018, 13:26 door Anoniem
Teveel leerlingen verdrietig in de les? Automatische aftrek sociale score leraar!
17-05-2018, 13:51 door ph-cofi - Bijgewerkt: 17-05-2018, 14:01
(Als het doel is effectiviteit van lessen te meten aan de hand van gezichtsemotiesherkenning, dan kan het een manier zijn om onderwijs te verbeteren. Echter, als deze camera's personen herkennen en de individuele concentratie gedurende de schoolloopbaan opslaat, dan is dit heel eng)

Helaas, het is de enge variant maak ik op uit het artikel van Epoch Times. Interessant dat leerlingen het eng vinden, maar wel meewerken. Zouden ouders hun kinderen van die school halen? Of is dat ook verdacht? Zouden ze een overeenkomst hebben mogen tekenen over de aangescherpte surveillance of is dat ook verdacht?
17-05-2018, 14:42 door Anoniem
Door ph-cofi: (Als het doel is effectiviteit van lessen te meten aan de hand van gezichtsemotiesherkenning, dan kan het een manier zijn om onderwijs te verbeteren. Echter, als deze camera's personen herkennen en de individuele concentratie gedurende de schoolloopbaan opslaat, dan is dit heel eng)

Helaas, het is de enge variant maak ik op uit het artikel van Epoch Times. Interessant dat leerlingen het eng vinden, maar wel meewerken. Zouden ouders hun kinderen van die school halen? Of is dat ook verdacht? Zouden ze een overeenkomst hebben mogen tekenen over de aangescherpte surveillance of is dat ook verdacht?

Ik denk dat de directeur die gequote word de reactie van haar leerlingen gewoon uit zijn duim heeft gezogen. "Wat klinkt realistisch en levert mij weinig weerstand op?"
17-05-2018, 14:57 door Anoniem
Er zijn helaas nog veel mensen die roepen:

Ik heb toch niks te verbergen.

Onze maatschappij lijkt toch zo "normaal",maar als de maatschappij veranderd naar
een panopticum-systeem zal hun mening hierover toch wel gaan veranderen.

Het is ook eng,we groeien steeds verder richting een (Panopticum Architectuur)

Algoritmes = als een mooi voorbeeld.
Sleepwet = een mooi voorbeeld.

Onze huidige digitale technology gijzelt en vervangt ons en wie we mogen zijn (mens)

Het digitale panopticum-systeem gaat uiteindelijk bepalen wie je bent,en wie je mag zijn,en waar je wel of niet uithangt.

De smart-technology zal ons allen gijzelen,alleen strenge wetten en regels kunnen ons als burger nog beschermen.

In het nieuws en berichten hierover op security.nl

Aziatische landen zijn nu blijkt,na al die berichten hierover van de laatste weken op security.nl
vergevorderd met hun controle monitoring panopticum-systeem op hun burgers.

Het uiteindelijke doel is om het menselijk brein binnen te dringen en te ontcijferen.
Zodat het systeem kan bepalen of jij wel of niet deugt en wie je word,en wie jij mag zijn.

Het panopticum systeem gaat de huidige maatschappij vervangen en indelen en bepalen,
wat uiteindelijk de burger zal doen dwingen om een supermens te worden.

De supermens voldoet aan de volgende eisen:

Altijd moeten sporten,dus joggen kom op,geen sporters kosten geld.
Altijd gezond moeten eten,niet gezond willen eten kost geld
Geen privacy behoefte (open boek,niets te verbergen,geen weerstand bieden,ik heb toch geen gordijnen voor mijn raam)
Geen terrorist of crimineel zijn.
Geen pedo zijn,of anders zijn dan standaard hetro-sexueel.
Geen protest tegen het systeem panopticum (bedijfsleven en machthebbers,overheid,koning)
Geen protest tegen global warming believers.
Geen neutrale zelfdenker mogen zijn dus altijd open en sociaal moeten zijn.

Je word uiteindelijk geleefd,er word voor je gedacht,en er word voor je beslist,het panopticum-systeem
wat jou continue als burger controleert,dat is helaas de richting die we op gaan.
17-05-2018, 14:59 door karma4
De leraar heeft het makkelijker als voor deze taak een hulpmiddel ingezet wordt. De kinderen bij de les houden is iets war bij lesgeven hoort. De toetsen met resultaten geven een profilering voor de toekomst, nooit anders geweest volgens Bartjes.
17-05-2018, 15:56 door Anoniem
Door Anoniem: China wordt het eerste land waarin de burger niets meer te makken heeft.

Wordt of is? Vrijheid is in China een rekbaar begrip. Maar zo zijn er nog meer landen, waar je niet zomaar je mond kan opentrekken of posten op internet wat je maar wil.

We zijn heel erg verwend in West-Europa.
17-05-2018, 15:58 door Anoniem
Ik zie een hele andere reactie van ph-cofi dan van karma4,

De ene reactie ziet het enge van het functioneren binnen een digitale educatie matrix, de ander, die al abstract denkt via big data toepassingen ziet het meer als technisch proces en kent die hang-ups niet.

Eerder dan vanuit de visie, die kanttekeningen wil plaatsen bij een surveillance staat met steeds meer panopticon aspecten.
Dat komt waarschijnlijk omdat we hier nog politici hebben zonder de marxistisch-linkse opvattingen van Mainland China.

Vergeet echter niet dat de Amerikaanse pendant, jarenlang gekoesterd en geïndoctrineerd via het Amerikaanse democratische educatie systeem ook staat te trappelen om die weg op te gaan, zeker in een stad als Seattle, waar het al extreme vormen begint aan te nemen. Uit het Sovjet-Unie experiment weten we dat elke staat die dit communistisch experiment gaat volgen uiteindelijk het onderspit delft, maar wel ten koste van honderden miljoenen slachtoffers.

Daarom wil de Commercieel Big Tech elite hierin het alleenvertoningsrecht eerder dan het collectieve alternatief.

Jodocus Oyevaer
17-05-2018, 16:12 door Anoniem
Volgens mij is dit een schending van de privacy op heel veel vlakken. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de leerlingen en of hun ouders hier toestemming voor zouden geven. Dit is GEEN goede manier om leerlingen bij de les te houden.
17-05-2018, 17:57 door Anoniem
Door ph-cofi: Interessant dat leerlingen het eng vinden, maar wel meewerken. Zouden ouders hun kinderen van die school halen? Of is dat ook verdacht? Zouden ze een overeenkomst hebben mogen tekenen over de aangescherpte surveillance of is dat ook verdacht?
Het gaat over China. Daar doe je wat de partij je opdraagt.

Overigens doen wij ook behoorlijk veel wat ons opgedragen wordt. Altijd met je paspoort over straat, nauwlijks iemand die daar iets op wilde zeggen. ANPR, ov-mensenvolgkaart, cameras overal, mensenvolgsystemen in de cameras op Schiphol, noem maar op. We zijn hier net zo goed kikkers, alleen is het water daar al een stukje heter.
17-05-2018, 20:30 door ph-cofi
Door Anoniem: Er zijn helaas nog veel mensen die roepen:

Ik (...) Onze maatschappij (...) we (...) Onze (...) het menselijk brein (...etcetera)

Als jij Chinees staatsburger bent, dan kun je (hier) deze zorgen uiten. Als je echter Nederlander bent, dan ben je wellicht nogal aan het doemdenken over je eigen toekomst? In ons land wordt, naast de neiging tot surveillance van burgers, ook wetgeving uit de kast gehaald als doelgroepen op aanzienlijk mildere wijze worden gevolgd:

https://www.security.nl/posting/562431/Amsterdam+schond+wet+met+Facebookanalyse+hangjongeren

Om dit soort redenen geloof ik niet in een toekomstig Nederlands panopticum en verwacht ik dat burgers er altijd wegen omheen zullen weten te vinden.

China is niet heel leefbaar meer, da's duidelijk.
17-05-2018, 20:34 door ph-cofi - Bijgewerkt: 17-05-2018, 20:34
Door karma4: De leraar heeft het makkelijker als voor deze taak een hulpmiddel ingezet wordt. De kinderen bij de les houden is iets war bij lesgeven hoort. De toetsen met resultaten geven een profilering voor de toekomst, nooit anders geweest volgens Bartjes.
Toch wel, als de profilering elke 30 seconden plaatsvindt en als een langlopend gemiddelde aan de leerling blijft kleven. En helemaal als gapende, neuspeuterende leraren niet worden geregistreerd. :0
17-05-2018, 21:39 door karma4
Door ph-cofi: Toch wel, als de profilering elke 30 seconden plaatsvindt en als een langlopend gemiddelde aan de leerling blijft kleven. En helemaal als gapende, neuspeuterende leraren niet worden geregistreerd. :0
Jouw aanname staat nergens. Ik heb minder problemen met een geïsoleerd apparaat in school. In Nederland is de hele verwerking van de opleiding zowat uitbesteed aan commerciëlen. Met een flinke studieschuld ben je en afhankelijk en geprofileerd. Daarvoor is niets van een beeldbewaking voor nodig. Zelfs de huidige ICT mogelijkheden zijn voor wat jij aangeeft niet echt nodig.

Vergeet echter niet dat de Amerikaanse pendant, jarenlang gekoesterd en geïndoctrineerd via het Amerikaanse democratische educatie systeem ook staat te trappelen om die weg op te gaan, zeker in een stad als Seattle, waar het al extreme vormen begint aan te nemen. Uit het Sovjet-Unie experiment weten we dat elke staat die dit communistisch experiment gaat volgen uiteindelijk het onderspit delft, maar wel ten koste van honderden miljoenen slachtoffers.
Eens Jodocus en daar slagen ze in en zijn er in geslaagd zonder alle hippe technologie.
Vandaar dat ik die twee uit elkaar probeer te houden en tevens je zorgen deel.
17-05-2018, 23:43 door Krakatau
Nu nog de automatische stroomstootjes bij niet opletten.
18-05-2018, 01:56 door Anoniem
@ Krakatau,

Foei, wat jij voorstelt, dat is tortuur. Dat mag volstrekt niet. Wij leerden al als leerkrachten destijds. Bij de hand nemen mag en nooit verder als de pols van de leerling, verder altijd zes leerlingen tegelijk ergens op uit sturen. Leer dat van een oude pedagogisch opgeleide als,

Jodocus Oyevaer
21-05-2018, 17:44 door Anoniem
Zouden ze bij die eu vergaderingen moeten doen. En bij politici in het algemeen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.