image

FBI overdreef aantal niet te ontgrendelen smartphones

woensdag 23 mei 2018, 09:37 door Redactie, 5 reacties

De FBI heeft herhaaldelijk gezegd dat het 7800 smartphones niet kan ontgrendelen, maar dat aantal blijkt niet te kloppen, zo erkent de Amerikaanse opsporingsdienst tegenover de Washington Post. FBI-directeur Christopher Wray noemde het opgeblazen getal geregeld tijdens toespraken als bewijs voor het "Going Dark" probleem.

De afgelopen jaren laat de FBI geregeld weten dat "encryptie" een probleem vormt bij het opsporen en vervolgen van criminelen, omdat het geen toegang tot versleutelde apparaten en communicatie kan krijgen. Hiervoor wordt de term "Going Dark" gebruikt. Een week geleden vroeg de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF de FBI om bewijs dat het duizenden telefoons niet kan ontgrendelen. Inmiddels zijn er namelijk verschillende bedrijven die claimen dat ze de ontgrendeling van zelfs de nieuwste iPhones kunnen omzeilen.

Nu meldt de Washington Post dat de FBI het aantal niet te ontgrendelen smartphones herhaaldelijk heeft overdreven. In plaats van 7800 ligt het waarschijnlijk tussen de 1000 en 2000, maar het exacte aantal is onbekend. Volgens de opsporingsdienst zijn programmeerfouten verantwoordelijk voor het verkeerde getal. Het getal van 7800 is afkomstig van drie verschillende databases, waarbij de telefoons meerdere keren werden geteld. Tijdens tests zou het verkeerde aantal niet zijn opgemerkt.

"We zijn niet verrast", zo laat de EFF in een reactie op het nieuws weten. De burgerrechtenbeweging wijst wederom naar bedrijven die telefoons kunnen ontgrendelen, alsmede naar een eerder rapport van een toezichthouder waaruit bleek dat tijdens de zaak over de iPhone van de San Bernardino-schutter er door interne fouten allerlei valse verklaringen waren gegeven over de noodzaak dat Apple bij het ontgrendelen van de telefoon moest helpen.

Reacties (5)
23-05-2018, 10:10 door Anoniem
Tuurlijk,geef de computer of medewerker de schuld. Jammer dat de politiek cijfers als deze overnemen en er beleid op willen maken. Het zal helaas waarschijnlijk net als hier gaan "sorry, de computer maakt een fout / ik kan het mij niet herinneren / we zullen in het vervolg beter handelen etc" en vervolgens veranderd er helemaal niks.
23-05-2018, 11:32 door Anoniem
Dus encryptie is helemaal niet het probleem?
Nou komt de aap uit de mouw.
23-05-2018, 12:11 door Anoniem
Im shocked !

Well not that shocked
23-05-2018, 13:47 door karma4
Door Anoniem: Dus encryptie is helemaal niet het probleem?
Nou komt de aap uit de mouw.
Als dat helemaal niet het probleem is en er derde partijen zijn die de boel open leggen waarom heeft Apple zelf er dan zo'n probleem mee. Het kan enkel duiden dat de boel intern wagenwijd open staat zodat ze de alternatieve wegen niet meer zien. Een kwestie van tunnelvisie.
24-05-2018, 01:43 door Anoniem
Nee gut, het aantal is overdreven? Door een computerfout ook nog? Wie had dat kunnen denken?

Going dark is een fabel. In vergelijking met een zeer recent verleden heeft men ongekende hoeveelheden fijnmazige informatie. Als daar al door encryptie kleine delen niet meer zichtbaar zouden zijn blijft alsnog een zee van hoogwaardige informatie over. Zoveel dat steeds al blijkt dat men de kritische zaken er niet uitgedestilleerd weet te krijgen. De informatiezee is lichter dan ooit en regelmatig zelfs verblindend.

De samenleving hier naar alle waarschijnlijkheid bewust foutief over voorlichten is zeer laakbaar, al is een oprechte fout met dergelijke politieke repercussies natuurlijk praktisch even kwalijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.