image

Senator VS wil dat Pentagon voor alle websites https gebruikt

woensdag 23 mei 2018, 17:11 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse senator Ron Wyden heeft het Pentagon gevraagd om voor alle publiek toegankelijke websites van het ministerie van Defensie https te gebruiken (pdf). In 2015 stelde het Office of Management and Budget dat alle overheidssites eind 2016 van https gebruik moesten maken.

Https zorgt ervoor dat het verkeer tussen website en bezoeker is versleuteld en dat de website kan worden geïdentificeerd. Zodoende weten internetgebruikers welke websites ze bezoeken en kan een aanvaller niet eenvoudig het verkeer onderscheppen en manipuleren. Veel websites van het Amerikaanse leger maken echter nog geen gebruik van een beveiligde verbinding of gebruiken een certificaat dat niet door browsers wordt vertrouwd. In dit laatste geval moeten gebruikers certificaatwaarschuwingen van de browser negeren om de website te kunnen bezoeken.

Daarnaast zal Google Chrome in juli bij http-websites de melding "Niet veilig" tonen. Deze meldingen zullen volgens Wyden het vertrouwen van het publiek ondermijnen dat het ministerie van Defensie geavanceerde cyberdreigingen kan afslaan. Ook wordt bezoekers van militaire websites aangeleerd om belangrijke veiligheidswaarschuwingen te negeren. Wyden wil dan ook dat het ministerie direct in actie komt en voor 20 juli een actieplan aanlevert waarin de vorderingen staan vermeld en wordt aangegeven wanneer alle websites van https zijn voorzien.

Reacties (2)
24-05-2018, 15:14 door Anoniem
Of tor voor de senator!
24-05-2018, 20:13 door Anoniem
Geen slecht plan... maar je kan natuurlijk niet bezuingien op het oorlogsapparaat... uuh oh wacht...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.