image

Google neemt juridische stappen tegen scammers

donderdag 24 mei 2018, 09:59 door Redactie, 3 reacties

Google heeft juridische stappen tegen verschillende bedrijven genomen die zich bij bedrijven en organisaties als Google voordoen. De scammers claimen dat ze de zoekranking van bedrijven kunnen verbeteren of ze vragen om geld voor diensten die Google gratis levert.

Ook dreigen de scammers dat ze de bedrijven uit de zoekresultaten van Google en Google Maps verwijderen. Eerder deze maand nam de Amerikaanse toezichthouder FTC al maatregelen tegen een dergelijk bedrijf voor het misleiden van consumenten. Nu neemt ook Google stappen tegen verschillende van deze bedrijven. Daarnaast heeft de internetgigant technieken ontwikkeld die moeten helpen bij het identificeren van accounts die bij scams zijn betrokken.

Verder is er een nieuwe tool ontwikkeld waar bedrijven scammers en beleidsovertredingen kunnen rapporteren en is er een programma gestart dat bedrijven een overzicht van betrouwbare partners toont. Wanneer bedrijven en organisaties worden gebeld door individuen die zich als een Google-medewerker voordoen adviseert Google om te vragen of ze een e-mail vanaf hun Google-account willen versturen. Alleen Google-medewerkers kunnen namelijk e-mail vanaf @google.com versturen.

Reacties (3)
24-05-2018, 11:13 door Anoniem
en toen kwamen ze erachter dat je email addressen kan spoofen
24-05-2018, 12:24 door Anoniem
Door Anoniem: en toen kwamen ze erachter dat je email addressen kan spoofen

Maar gelukkig gebruiken steeds meer organisaties (en grote providers) SPF om gespoofde adressen te blokkeren.

Peter
24-05-2018, 21:39 door karma4
Door Anoniem:
Door Anoniem: en toen kwamen ze erachter dat je email addressen kan spoofen
Maar gelukkig gebruiken steeds meer organisaties (en grote providers) SPF om gespoofde adressen te blokkeren.
Peter
Bedoel je dat sarcastisch? Als is zelf ervaren heb dat email verzenders het is een probleem van de ontvanger zien dat de mail niet aan komt. "Jij en nog een ander zijn de enigen, dan zal het wel aan jullie liggen".
Dan was er in dit geval nog een blondje die niet dom was. Ze nam e moeite nam om wat verder er op in te gaan.
Een nerd en blondje die elkaar begrijpen daar had ik echt lol van.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.