image

Dekker kan berichten over leegloop AP niet plaatsen

woensdag 30 mei 2018, 09:50 door Redactie, 8 reacties
Laatst bijgewerkt: 30-05-2018, 12:01

Minister Dekker voor Rechtsbescherming kan berichten over leegloop bij de Autoriteit Persoonsgegevens niet plaatsen, zo liet hij tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer op vragen van CDA-Kamerlid Van Dam weten. Vorige week verschenen er berichten over interne problemen bij de toezichthouder.

Belangrijke sleutelfiguren zijn vertrokken, nieuw personeel heeft onvoldoende ervaring en gewicht en er is kritiek op het handelen van voorzitter Aleid Wolfsen. Van Dam wilde dan ook van de minister weten wat hij gaat doen om voor een goed functionerende Autoriteit Persoonsgegevens te zorgen en wat er klopt van de berichten over leegloop.

Dekker stelt dat er sinds mei 2017 elf functionarissen zijn vertrokken, maar dat er in dezelfde periode 54 nieuwe medewerkers zijn ingestroomd en er binnenkort tien nieuwe medewerkers bijkomen. Daarnaast verwacht de minister dat de Autoriteit Persoonsgegevens verder zal groeien en heeft hij signalen dat mensen graag bij de toezichthouder willen werken.

Of de Autoriteit Persoonsgegevens meer geld nodig heeft kan Dekker op dit moment nog niet zeggen. Iets waar over een jaar naar gekeken zal worden. Verder merkt de minister op dat de Autoriteit Persoonsgegevens een "klantenonderzoek" gaat uitvoeren om te vragen hoe stakeholders tegen het functioneren van de toezichthouder aankijken.

Reacties (8)
30-05-2018, 10:09 door karma4
Als stakeholder vind ik het AP falen
Dat zal zeer waarschijnlijk aan het management liggen.
30-05-2018, 10:35 door Anoniem
Door karma4: Als stakeholder vind ik het AP falen
Dat zal zeer waarschijnlijk aan het management liggen.

ja en die gaan pas buigen als elke k smoes geprobeert is en gefaald heeft en ze het echt niet meer weten. ondertussen is alles kapot. nederland is kapot gemanged, in de zorg, bij NS, bij politie, defensie, onderwijs en ook in combinatie met ICT projecten. te veel inhoudsloze egotjes die maar vergaderen omdat ze zichzelf beter voelen dan een vak man met X jaar aantoonbare expert ervaring. we moeten serieus af van managers en meer naar het meester-leerling model. op een schip wordt je ook niet een kapitein zonder eerst een tijd dek maat geweest te zijn en potentie laat zien!
30-05-2018, 11:10 door Anoniem
Zou minister Dekker ook een papiertje kwijt zijn en zich niet meer kunnen herinneren?
30-05-2018, 11:40 door Anoniem
Door karma4: Als stakeholder vind ik het AP falen
Dat zal zeer waarschijnlijk aan het management liggen.

Waarom vind je dat?
30-05-2018, 13:23 door Anoniem
Elf oude rotten weg, 54-binnenkort-65 broekies erbij. Nou, dan moeten die broekies met z'n zessen net zo goed zijn als een oude rot. Moewelukkentoch?

Maargoed, als die Dekker wist wat'ie deed dan was er niemand weggelopen, want er zat een kundige baas bij het CBP/AP in plaats van een politiek zetbaasje. Er zijn overigens wel meer plekken binnen de overheid waar het over baantjes doorgeven en niet over kennis en kunde gaat in het bestuur. En dus ook wel plekken waar een duidelijke qualiteitsafname te bespeuren is na de aanstelling van zekere "top"mensen. Sommigen kun je echt volgen aan het spoor van hun vernieling.

Namen noem ik niet, om de schuldigen te beschermen.
30-05-2018, 14:36 door Anoniem
Dat ze maar snel aan de gang gaan. Want wat ik zie liggen aan boetes, daar kun je rustig een hele hoop flitskasten langs de snelweg voor weghalen, en dan schiet je nòg vet over je bonnenquotum.
30-05-2018, 15:47 door karma4
Door Anoniem:
Door karma4: Als stakeholder vind ik het AP falen
Dat zal zeer waarschijnlijk aan het management liggen.

Waarom vind je dat?
Als je bedoelt het falen van het AP.
- Twee jaar de tijd om de gdpr goed te laten doorlopen... faal.
- duidelijke richtgevingen Hoe een en ander beoordeeld wordt. Niets dat is een faal op zich.
Enkel de verplichte aanmelding van alle verwerkingen onder de wbp en nu ineens paniek omdat er geen registers van de verwerkingen zijn. Dan heb je de wbp ook niet goed gedaan.
- Dan het afstemmen op EU niveau. Waar andere landen het nummer openbaar gebruiken en er aparte autorisatie naast zetten laat het AP rvig bzk hun gang gaan dat het bsn en userid en password tegelijkertijd is (admin admin admin P@ssword is net zo erg)

Dat werknemers bij het AP zoiets doen dat kan maar de eindverantwoording en de cultuur blijft een managementsverantwoordelijkheid.
31-05-2018, 11:56 door Anoniem
Waar de faal PVDA-regent Aleid Wolfsen verschijnt is geheid hommeles. De man vervult functies alleen voor zijn eigen gewin en heeft sch77t aan hetgeen waarvoor hij wordt ingehuurd.... En daarmee veroorzaakt hij ook nu weer een crisis als 'bestuurder'. Driewerf bah voor de PVDA-regenten en met name faaltroela Wolfsen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.