Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Apple security updates

02-06-2018, 11:58 door [Account Verwijderd], 5 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-06-2018, 11:59
Apple heeft op 29 mei en gisteren op 1 juni 2018 nieuwe security-updates uitgerold. Het gaat om updates voor iCloud voor Windows, Safari en MacOS High Sierra, Sierra en El Capitan.

Omdat de lijst lang is worden daarom alleen de links hieronder vermeld.

Complete lijst:
https://support.apple.com/en-us/HT201222

De afzonderlijke security issues van de verschillende softwarepakketten vindt men hier:
https://support.apple.com/en-us/HT208853
https://support.apple.com/en-us/HT208854
https://support.apple.com/en-us/HT208849
Reacties (5)
02-06-2018, 18:16 door Anoniem
Apple is helemaal de moeder van het principe "jij bent dom en wij lossen het wel voor je op". Maar wel de dubbele hoofdprijs betalen. En ga maar voor de winkel liggen met minimaal 1000 euro want het nieuwe model komt uit.

Iphone? Ik had een van de eerste. Ik mocht er geen nummers op blokkeren (van die irritante telemarketeers), of gesprekken mee opnemen (wat die telemarkteers allemaal zelf wél deden). Ik mocht er niks "ondeugends" op zien. Het was eigenlijk vooral duidelijk wat ik nìet mocht. En dan verplicht ITunes installeren. Wat altijd maar megabytes staat te updaten. Dat ik denk, wat moet ik er allemaal mee? Alwéér een update. Maar wel vet voor betalen. En alles via Ierland kopen. Zodat ze zelñf helemaal niks en nada moeten afdragen.

Het is gematerialiseerd narcisme, die firma. Bijna Baghwan. Je wordt bijna bang van zo een telefoon of je er eigenlijk zelf nog wel aan mag komen. Ik kan me zelfs voorstellen dat met dat "enge" beleid van juist Apple, andere IT bedrijven zij begonnen met dat ook maar na te doen. En grote databases aanleggen. Zo staat er op mijn Samsung allemaal Samsung rommel. Samsung Pay. Samsung Music. Samsung weet ik veel. Ik krijg het er niet eens van af. Het grote voorbeeld voor zulke opgedrongen en gesloten technologiën is voor mij gewoon: Apple. Die zijn daarmee begonnen, die hebben dat uitgevonden. Dat is de moeder van alle privacy schendingen die daarna zijn gekomen door "concurrenten". Vind ik dan.
02-06-2018, 20:13 door Anoniem
Als we het op security.nl over iedere vendor met updates gaan praten, schiet het een beetje zijn doel voorbij.
03-06-2018, 01:37 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-06-2018, 01:37
Door Anoniem, 02-06, 18:16 uur: Apple is helemaal de moeder van het principe "jij bent dom en wij lossen het wel voor je op"...(knip)....etc. etc.... Vind ik dan.

Zo zo...vind jij dan.
En om met Sjef van Oekel te spreken: "waar heb dat nou voor nodig?"
Wat is toch in gods vredesnaam de kapstok van je om een post van een Apple-Macintosh gebruiker, Fidelis, die gewoon heel integer en exact passend binnen de missie van deze NIET OS specifieke website èn in het juiste forum-onderdeel meldt dat er voor een van de OS die momenteel worden gebruikt security updates zijn aangeboden te gaan verknippen/verwringen richting peroonlijke........frustratie misschien?

Post je aan- of opmerkingen aangaande Mac OS op Macfreak.nl bijvoorbeeld, dan toon je karakter, èn krijg je relevante reacties op een relevant (Mac) OS probleem dat jouw blijkbaar stoort/stoorde.

Ik ben zelf ex Mac gebruiker uitgezonderd enkele tot nu totaal onverwoestbaar gebleken modellen uit de jaren 90 van de vorige eeuw en geen haar op mijn kop peinst er over om kritiek te leveren op contemporaine Mac OS omdat ik het blijkbaar net als jij niet meer gebruik

@Fidelis, complimenten bij deze. Blijf Mac OS gerelateerde zaken posten.
03-06-2018, 11:46 door Briolet
Door Fidelis: …Het gaat om updates voor … MacOS High Sierra, Sierra en El Capitan.

Ik heb alle drie OS-en in gebruik en geüpdate. Opvallend was dat ik op MacOS High Sierra een speciale pagina te zien kreeg bij de eerste opstart over het "privacy beleid van Apple". Op de andere 2 OS-en bleef die melding weg.
04-06-2018, 11:09 door [Account Verwijderd]
De uitgeklapte lijst met alle CVE-nummers vindt men hieronder:
https://secure.dshield.org/forums/diary/Apple+Security+Updates/23727/

Gezien de impact van sommige lekken vond ik het gewoon nodig om een topic hierover te beginnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.