image

Facebook wijzigde privacyinstellingen 14 miljoen gebruikers door bug

vrijdag 8 juni 2018, 09:39 door Redactie, 19 reacties

Facebook heeft door een bug in het platform de privacyinstellingen van 14 miljoen gebruikers gewijzigd, waardoor de mogelijkheid bestond dat berichten onbedoeld met iedereen werden gedeeld. Gebruikers kunnen via hun instellingen aangeven of ze hun berichten met vrienden, een kleinere groep of iedereen willen delen.

Wanneer een gebruiker een bericht plaatst wordt de ingestelde privacyinstelling overgenomen. Als een gebruiker heeft ingesteld om berichten alleen met vrienden te delen, staat standaard bij een nieuw bericht geselecteerd dat die alleen met vrienden wordt gedeeld. Gebruikers kunnen dit echter nog bij het plaatsen van het bericht veranderen.

Een bug in het Facebookplatform zorgde van 18 tot en met 27 mei ervoor dat de privacyinstellingen voor berichten werden gewijzigd, zodat die automatisch op openbaar stonden. Het was voor gebruikers duidelijk zichtbaar dat het bericht met iedereen zou worden gedeeld, maar gebruikers die gewend waren dat hun berichten standaard alleen voor vrienden of kleinere groepen te lezen waren, hadden het kunnen missen, zo meldt CNBC.

De bug werd bij de introductie van een nieuwe feature geïntroduceerd, aldus de sociale netwerksite. Het probleem werd op 22 mei verholpen, maar Facebook kon pas later alle berichten naar hun originele privacyinstellingen terugzetten. Facebook gaat alle getroffen gebruikers waarschuwen.

Reacties (19)
08-06-2018, 10:13 door Anoniem
Nou ben ik een beetje paranoia.....
Bug...... of.....?
08-06-2018, 10:16 door Anoniem
Mag geen bug genoemd worden.
Is een verdienmodel, of verborgen feature zelfs wel.
Bedankt roverheid, misschien een keer optreden tegen dit bedrijf?
08-06-2018, 10:17 door quikfit
Facebook is een bug.
08-06-2018, 10:34 door Anoniem
Door quikfit: Facebook is een bug.

Eerder een digitaal en sociaal gezwel...
08-06-2018, 12:04 door Anoniem
FB is meer waard dan Coca-Cola, PepsiCo and McDonald's bijelkaar dus als mensen denken dat hun gegevens veilig zijn bij fb en dat fb ze niet verkoopt dan zijn die mensen echt heeeeeeeeeeeeeeel dom
08-06-2018, 12:12 door Anoniem
Tsja... Anders alleen delen met telefoon fabrikanten of big-data-analisten. Wat is het verschil?
Je post het zelf, niet piepen als het dan ook... gepost wordt.

Veesboek... Tsja. Ach.
08-06-2018, 12:18 door Anoniem
Facebug idd
08-06-2018, 14:09 door Anoniem
Dit is nog máár een kleine bug. de grote bug komt nog eens. facebook devs zijn nou ook eenmaal mensen, niet? ;-)
08-06-2018, 16:07 door spatieman
jaja, bug, snel alles delen(grinden) ,en eh, ups, we maakten een foutje,
08-06-2018, 16:23 door Anoniem
Al lang geleden afscheid genomen van Feestboek.

Maar blijkbaar wil niemand iets missen van alle onzin die geplaatst wordt.
Ik vind dit echt heel raar. Mensen klagen wel over de privacy, maar ondertussen willen ze hier geen afscheid van nemen, omdat ze anders mogelijk iets missen.
Nou, ik spreek uit ervaring..... IK MIS HELEMAAL NIKS.

Zelfs onze security officer heeft Feestboek....... Ik begrijp er echt helemaal niks van.
Misschien ligt het aan mij. :-)
08-06-2018, 17:06 door Anoniem
@10:16 anoniem
Hoe toch op over roverheid.
De overheid is machteloos tegenover de markt.
Deze bepalen hoe het loopt.
Door Anoniem: Mag geen bug genoemd worden.
Is een verdienmodel, of verborgen feature zelfs wel.
Bedankt roverheid, misschien een keer optreden tegen dit bedrijf?
08-06-2018, 19:05 door [Account Verwijderd]
Vandaag weer eens wat gesproken met een collega die vanuit Afghanistan in 1999 naar Nederland emigreerde, net 19 jaar oud. Wat hem nogal opvalt is de denigrerende wijze waarop wij over onze overheid praten. Er komt bij jullie bijvoorbeeld altijd schoon water uit een kraan. Jullie hebben zelfs meer kranen in elk huis. Dat vond ik heel bijzonder toen ik net hier was. Daar moet je bij ons nog van dromen. Bij ons moet je vaak een eind lopen voor een kraan. En als er dan goed water uitkomt danken wij Allah.

Dan lees ik hier dat ongelofelijk stompzinnige IQ 40 geblaat 'roverheid' en denk dan: wat zwammen deze hersendode idioten die niet verder kijken dan hun neus 'stomp' is toch? Wij hebben zelfs een drinkwaterwet. En dat dankzij onze Nederlandse overheid. De huidige is van 2009.

Ach het heeft geen zin elke minderwaardige kaaskop - zo denk ik zo langzamerhand over mijn 'ras' - die het woordje 'roverheid' in de mond neemt het liefste een enkeltje Afghanistan toe te wensen, maar in mijn ogen verdienen zij niet beter en ga zelfs zo ver dat dit land, Nederland meer leefbaar wordt als iedereen die denigrerend over de overheid spreekt minstens twee jaar verplicht zou moeten oplazeren... Pardon!... sociaal bijgeschoold zou moeten worden in Afghanistan.
08-06-2018, 20:37 door Anoniem
Zuckerberg gedraagt zich als een tweede Tony Hayward chief executive van BP na de BP olieramp met de Deepwater Horizon. De gelekte olie stroomde alle kanten op en niet zonder gevolgen.
Zuckerberg heeft blijkbaar van hem geleerd wat je moet zeggen als er van alles mis gaat en dreigt te gebeuren:

"We 're sorry"...... "I'm deeply sorry"...... "did I already say I'm sorry?"

niet teveel ingaan op alle paniek, beschuldigingen en dreigingen, maar "we 're sorry." does it.
Het is in wezen een verbod om nog langer boos te zijn. Zuckerberg gebruikt het ook.

Mooi geschetst ook betreffende de ramp met BP in een aflevering van South Park,
maar het had ook Zuckerberg kunnen zijn. Een cruciaal fragment:

https://www.youtube.com/watch?v=D01NHPnLrVs
08-06-2018, 23:00 door Anoniem
Door Aha: Vandaag weer eens wat gesproken met een collega die vanuit Afghanistan in 1999 naar Nederland emigreerde, net 19 jaar oud. Wat hem nogal opvalt is de denigrerende wijze waarop wij over onze overheid praten.[...]
Da's leuk, maar het is niet deze overheid die, bijvoorbeeld, de infrastructuur heeft aangelegd. Ja, het is er allemaal. Ja, daar hebben we met z'n allen sinds, oh, het jaar duizend ofzo aan gewerkt. Dat bereikte z'n top in de achttiende eeuw. Toen waren wij en even later Engeland, leiders en lichtend voorbeeld van de wereld. Dat was toen.

Nu, hebben we vanalles en een overheid die wat we hebben eerder stuk maakt dan verbetert, gewoon omdat ze ernstige tekortkomingen vertoont. Gewoon omdat ze teveel en steeds meer alleen nog maar met zichzelf bezig is. Gewoon omdat ze niet luistert, zo krampachtig maar niet wil luisteren naar "het volk", waar ze het in theorie toch voor doen. Om dat "de 20%" een failliete ideologie aanhangt en blijft aanhangen. Dat blijft zo ook al is het in grote delen van de rest van de wereld slechter, veel slechter, of zelfs heel erg veel slechter. Waar de mensen volgens een andere ideologie massaal dom gehouden worden. Dat doen we hier niet, maar onze overheid stuurt ons wel die kant op.

En dit betekent uiteindelijk dat we niet "sociaal bijgeschoold zouden moeten worden" in Afghanistan, maar dat we de ellende vroeg of laat hier gaan beleven. Dan doen de kranen het inderdaad hier niet meer. Dan rijden er geen treinen meer, in geen enkele windrichting. Dan lopen er grote stukken van ons land onder -- niet eens vanwege de zeespiegelstijding, maar omdat er niemand meer is om de pompen aan te zetten of ervoor te betalen. En zo verder.

Dat er dus zeg een duizend jaar noeste arbeid en eindeloze verbetering weggeworpen gaat worden. Daar zijn "we" al druk mee bezig. En daar mag de overheid zeer zeker wel op aangesproken worden, ongeacht de staat van de rest van de wereld.
09-06-2018, 06:02 door Anoniem
Door Aha: Vandaag weer eens wat gesproken met een collega die vanuit Afghanistan in 1999 naar Nederland emigreerde, net 19 jaar oud. Wat hem nogal opvalt is de denigrerende wijze waarop wij over onze overheid praten. Er komt bij jullie bijvoorbeeld altijd schoon water uit een kraan. Jullie hebben zelfs meer kranen in elk huis. Dat vond ik heel bijzonder toen ik net hier was. Daar moet je bij ons nog van dromen. Bij ons moet je vaak een eind lopen voor een kraan. En als er dan goed water uitkomt danken wij Allah.

Dan lees ik hier dat ongelofelijk stompzinnige IQ 40 geblaat 'roverheid' en denk dan: wat zwammen deze hersendode idioten die niet verder kijken dan hun neus 'stomp' is toch? Wij hebben zelfs een drinkwaterwet. En dat dankzij onze Nederlandse overheid. De huidige is van 2009.

Ach het heeft geen zin elke minderwaardige kaaskop - zo denk ik zo langzamerhand over mijn 'ras' - die het woordje 'roverheid' in de mond neemt het liefste een enkeltje Afghanistan toe te wensen, maar in mijn ogen verdienen zij niet beter en ga zelfs zo ver dat dit land, Nederland meer leefbaar wordt als iedereen die denigrerend over de overheid spreekt minstens twee jaar verplicht zou moeten oplazeren... Pardon!... sociaal bijgeschoold zou moeten worden in Afghanistan.
Wie betaalt dat allemaal denk je?
En verder, het is hier toch ook mogelijk om een vrije mening te geven.
Om die reden zal ik ook niet reageren op inhoud van reactie.
09-06-2018, 23:04 door Anoniem
Ach. Ik lees net dat Uber met alle mogenlijke privacyschendingen zonder toestemming, een truukje heeft bedacht om klanten die mogenlijk een bakkie te veel hebben gedronken te "detecteren". Om zulke mensen daarna een "betere taxichauffeurervaring te gaan bieden". Bron hiero: https://www.nu.nl/internet/5305661/uber-dient-patent-in-herkennen-van-dronken-passagiers.html

Ze gaan er zelfs patent op aanvragen!

Ik heb die app overigens maar 5 minuten gehad. Ik kreeg spam van google zelf (!!!!) en daarna nog een paar (!!!!). Es gekeken, zat 1 sukkel op in de buurt die twee keer zoveel vroeg als een normale taxi. En die is al duur. Gedelete, kreeg ik nog vijf mails. En wat ik er van vond. En om mijn gebruikers ervaring nog meer te verbeteren. Van de google zelf.

Ik heb nog een oude tablet. Daar ga ik es een prepaid kaartje in smijten. Gebruik hem toch niet meer. En dan Uber installeren. En er heel veel mee schudden, tiepfouten maken, en heel veel taxis op Terschelling bestellen.

Er is maar 1 genezing voor al die gekken: Nog gekker maken. En ook veel bellen waar die auto blijft. Is toch pre paid, weet je.
10-06-2018, 13:05 door Werkezel
Door Anoniem: Nou ben ik een beetje paranoia.....
Bug...... of.....?

Hallow zeg! K ben paranoïde of k hebd last van me paranoia. De wet k zelfs! Taal barbare degge d,r zijt!
10-06-2018, 13:54 door Anoniem
Facebook: Op de eerste van de maand hebben we een bug dat voor 10 seconden iedereens account open stond..
Dit hebben we direct gefixed nadat alle bedrijven weer een export gedraaid hadden deze maand..

Volgende maand hebben we deze bug weer.

Mensen begrijpen het niet.. en daar wordt dankbaar misbruik van gemaakt.
Ouders zouden hun kinderen nooit door de steegjes van Rio alleen laten lopen... Toch zetten ze hun gegevens en die van hun kinderen klakkeloos open en bloot (letterlijk) op fecesbook.

De ouders zijn te dom en te achterlijk om te begrijpen hoe achterlijk ze zijn... Hun kinderen daarentegen zullen nog jarenlang plezier hebben dat hun kinderfoto's waar ze naakt op strand lopen, in badje gaan enz op pedofielen sites staan.

Dat stukje van Kassa XL was helemaal te triest voor woorden. Leggen ze haarfijn uit wat Fecesbook allemaal doet met hun gebruikers EN MET NIET GEBRUIKERS, en ze gaan gewoon vrolijk verder met hun vara kassa fecesbook pagina...

iets in de trend van "we hebben besloten om onze facebook pagina te handhaven omdat veel mensen ons op die manier vinden... we waarschuwen op onze facebook pagina voor de gevaren van facebook".

Dan heb je het echt niet begrepen....
11-06-2018, 08:10 door Anoniem
of het was echt een bug...

security.nl het forum van wannabes, keyboard security specialisten en vooral allu hoedjes..

Eminus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.