image

Lenovo verhelpt Blueborne-lek in Tab- en Yoga-tablets

maandag 11 juni 2018, 10:50 door Redactie, 0 reacties

Lenovo heeft beveiligingsupdates uitgerold om Tab- en Yoga-tablets tegen de Blueborne-aanval te beschermen. In september vorig jaar demonstreerden onderzoekers de BlueBorne-aanval. Met deze aanval is het mogelijk om Bluetooth-apparaten in het ergste geval op afstand over te nemen.

Alleen het ingeschakeld hebben van Bluetooth is voldoende om te worden aangevallen. Verdere interactie van gebruikers, zoals het pairen met het bluetooth-toestel van de aanvaller, is niet vereist. Op 18 september, een week nadat de aanval werd aangekondigd, kwam Lenovo voor verschillende tablets met een beveiligingsbulletin. Daarin stond welke modellen kwetsbaar waren.

In januari verschenen vervolgens updates voor vijf modellen. Nu negen maanden later zijn er ook updates voor 21 andere modellen beschikbaar gekomen. Voor twee modellen, de Lenovo TB-X304X en TB-X704Y, moeten er nog updates verschijnen. Eigenaren van een Lenovo TB-8504F hoeven volgens de fabrikant niet meer op updates te rekenen. Bij dit model staat nu "No fix plan" vermeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.