image

Chrome-extensies alleen direct vanuit Web Store te installeren

woensdag 13 juni 2018, 09:57 door Redactie, 2 reacties

Google stopt met de inline installatie van Chrome-extensies, waardoor extensies alleen nog direct vanuit de Chrome Web Store zijn te installeren. Dit moet gebruikers tegen misleidende extensies beschermen. Inline installaties werden in 2011 geïntroduceerd als een manier om eenvoudig extensies van de website van een ontwikkelaar te installeren.

De extensie wordt nog steeds in de Chrome Web Store gehost, maar gebruikers hoeven niet speciaal naar de Web Store te gaan om de extensie te installeren. Die kan "inline" vanaf de externe website worden geïnstalleerd. Het mechanisme wordt door websites gebruikt om gebruikers te misleiden zodat ze ongewenste extensies installeren. Volgens Google laat de informatie die in de Chrome Web Store bij extensies wordt getoond gebruikers een betere keuze maken. Deze informatie ontbreekt bij inline installaties.

Extensies die direct vanuit de Chrome Web Store worden geïnstalleerd zorgen voor minder klachten en worden ook veel minder vaak weer verwijderd ten opzichte van extensies die via inline installaties worden geïnstalleerd. Daarom gaat Google met inline installaties op alle platformen stoppen. Gebruikers kunnen straks alleen nog extensies direct vanuit de Chrome Web Store installeren, zo heeft Google aangekondigd.

Vanaf nu is het voor nieuwe extensies niet meer mogelijk om via een inline installatie te worden geïnstalleerd. Vanaf 12 september dit jaar zullen inline installaties voor alle bestaande extensies worden uitgeschakeld. Begin december zal de interface voor inline installaties uit Chrome worden verwijderd. Websites die extensies via inline installaties aanbieden krijgen het advies om de installatieknop op hun website bij te werken.

Image

Reacties (2)
13-06-2018, 15:34 door Anoniem
betekent dit dat je zelf ontwikkelde extensies die je niet wilt registreren bij chrome dan ook niet meer kunt gebruiken ?
En hoe werkt het bij het ontwikkelen (programmeren en testen) van een extensie ?
15-06-2018, 09:23 door Anoniem
Het is ook zo te installeren: https://github.com/websecnl/CAEI-06-2018
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.