image

Apple beschermt Boot Camp-gebruikers tegen Krack-aanval

vrijdag 6 juli 2018, 13:22 door Redactie, 0 reacties

Apple heeft een wifi-update voor Boot Camp uitgebracht om gebruikers tegen de Krack-aanval te beschermen. Via Boot Camp is het mogelijk om Windows op een Mac te installeren. In tegenstelling tot een virtual machine draaien macOS en Windows niet tegelijkertijd naast elkaar, maar moet de gebruiker bij het opstarten een keuze maken of hij Windows of macOS wil laden.

De software was echter kwetsbaar voor de Krack-aanval die vorig jaar oktober werd gedemonstreerd. Via de Krack-aanval kan een aanvaller met WPA- en WPA2-beveiligd wifi-verkeer ontsleutelen en manipuleren. De aanval werd op 16 oktober vorig jaar door de Belgische onderzoeker Mathy Vanhoef onthuld en bevat tien kwetsbaarheden in de wifi-standaard.

Op 31 oktober kwam Apple al met updates voor macOS en iOS op de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Oudere iPhone-modellen ontvingen de update in december, alsmede AirPort Base Stations. Nu heeft Apple voor Boot Camp 6.4.0 een "wifi-update" uitgebracht die tegen de aanval beschermt. De update is te downloaden via Apple Software Update voor Windows.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.