image

Amerikaans ziekenhuis getroffen door ransomware

woensdag 11 juli 2018, 12:15 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis is getroffen door ransomware waardoor de elektronische patiëntendossiers offline zijn en er besloten is om ambulances voor zware gevallen naar andere locaties te laten uitwijken. De ransomware raakte de interne communicatiesystemen en elektronische patiëntendossiers van het Cass Regional Medical Center.

Volgens het ziekenhuis zijn er geen aanwijzingen dat er patiëntengegevens zijn gestolen, maar uit voorzorg is besloten om de elektronisch patiëntendossiers offline te halen totdat de aanval is opgelost. Daarnaast werd besloten om ambulances voor letsels en beroertes naar andere ziekenhuizen te laten uitwijken.

In een update over het incident laat het ziekenhuis weten dat het met een digitaal forensisch bedrijf samenwerkt en begonnen is met het ontsleutelen van de systemen en bestanden. Inmiddels zou 50 procent van de systemen zijn hersteld. Het is onbekend of het ziekenhuis heeft betaald om toegang tot de systemen te krijgen.

Eerder dit jaar besloot een ander Amerikaans ziekenhuis de gevraagde 55.000 dollar te betalen, aangezien dit goedkoper was dan het herstellen van alle machines. De elektronische patiëntendossiers van het Cass Regional Medical Center zijn nog steeds offline, maar zullen naar verwachting later deze week online komen. Ook moeten sommige ambulances nog steeds naar andere ziekenhuizen uitwijken. Ondanks de ransomware zegt het ziekenhuis dat het zorg aan patiënten heeft kunnen blijven bieden.

Reacties (4)
11-07-2018, 14:13 door Anoniem
deze gasten moeten levenslang krijgen voor het in gevaar brengen van mensen hun levens
12-07-2018, 08:43 door PietdeVries
Door Anoniem: deze gasten moeten levenslang krijgen voor het in gevaar brengen van mensen hun levens

En jij een taakstraf voor 't blijven herhalen van dit soort opmerkingen bij elke keer dat er weer een nieuwbericht als deze wordt gepost...
12-07-2018, 09:21 door Anoniem
Randomware nooit betalen,.
"1x" is het misschien goedkoper, maar als je vervolgens je systemen niet upgrade loop je kans weer besmet te worden,. en aangezien je de eerste keer betaalde zullen de randomware eigenaren je doodleuk aankijken als je de 2e keer ook weer betaald.

Als mensen blijven betalen, blijft het lucratief om meer randomware te maken... en zo blijf je aan de gang.

En ja de makers moeten een flinke celstraf krijgen, maar je kan nooit bewijzen dat zij intentioneel mensenlevens in gevaar hebben gebracht. Wel zou je het ziekenhuis zelf, of in elk geval de tech afdeling kunnen berechten voor nalatigheid, en waarschijnlijk nog best een flinke boete of celstraf opleggen. Malware is niet "nieuw",. als er inderdaad mensen in gevaar zijn geweest hadden ze dat lang en breed kunnen voorkomen met software updates.

Zie, omdenken is ook een ding.
12-07-2018, 10:26 door Anoniem
Door Anoniem: .......Wel zou je het ziekenhuis zelf, of in elk geval de tech afdeling kunnen berechten voor nalatigheid, en waarschijnlijk nog best een flinke boete of celstraf opleggen. Malware is niet "nieuw",. als er inderdaad mensen in gevaar zijn geweest hadden ze dat lang en breed kunnen voorkomen met software updates.

Zie, omdenken is ook een ding.

Leuk als je als IT afdeling wel wilt upgraden, maar je niet mag/kan aka geen budget..... Zie, omdenken is ook een ding.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.