image

Consumentenbond waarschuwt voor lek in Foscam-babyfoons

donderdag 12 juli 2018, 11:44 door Redactie, 2 reacties

De Consumentenbond waarschuwt eigenaren van twee Foscam-babyfoons voor kwetsbaarheden waardoor kwaadwillenden op afstand kunnen meekijken. Het gaat om de Fosbaby en de Fosbaby P1, die ook in Nederland worden verkocht.

Onlangs waarschuwde ook securitybedrijf VDOO voor kwetsbaarheden in meer dan vijftig cameramodellen van Foscam. Alleen het kennen van het ip-adres bleek voldoende om de camera's over te nemen en mee te kijken. Foscam heeft voor zowel de kwetsbaarheden in de beveiligingscamera's als babyfoons updates uitgebracht. Deze updates worden echter niet automatisch geïnstalleerd.

Gebruikers worden volgens de Consumentenbond niet duidelijk geïnformeerd over de beschikbaarheid van nieuwe firmware. De gebruikte notificatie is verstopt en klein en een vergelijkbare vormgeving wordt gebruikt voor andere meldingen, zoals marketingberichten. De Consumentenbond heeft er bij Foscam op aangedrongen om de update nadrukkelijker onder de aandacht van gebruikers te brengen. De fabrikant heeft toegezegd dit te zullen aanpassen.

Reacties (2)
12-07-2018, 13:23 door ph-cofi
(facepalm) He Foscam, als je het zo hebt gemaakt, dat iedereen zo'n camera kan overnemen, dan kunnen jullie dat dus ook op afstand repareren.
15-07-2018, 16:56 door Anoniem
Upnp olé olé. Standaard wachtwoord tralalala
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.