image

Biometrische authenticatie voor Windows 10 remote desktop

donderdag 12 juli 2018, 12:25 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 10 uitgerold die biometrische authenticatie voor remote desktopsessies introduceert. Vooralsnog werkt de nieuwe inlogmethode alleen voor gebruikers van Azure Active Directory en Active Directory in combinatie met Windows Hello voor Bedrijven.

Windows Hello is een functie van Windows 10 waarmee gebruikers via verschillende biometrische kenmerken kunnen inloggen, zoals vingerafdruk, iris of gezicht. De zakelijke variant biedt een alternatieve aanmeldingsmethode voor Active Directory of een Azure Active Directory waarbij gebruikers in plaats van een wachtwoord, smartcard of virtuele smartcard zich via biometrische verificatie kunnen aanmelden.

Gebruikers van Windows Hello voor Bedrijven hebben in de nieuwste testversie van Windows 10 nu de optie om bij het opzetten van een remote desktopsessie naar een andere computer ook voor biometrische verificatie te kiezen. "Omdat je bent aangemeld via Windows Hello voor Bedrijven, onthoudt Windows hoe je bent aangemeld en kiest automatisch Windows Hello voor Bedrijven om je voor de RDP-sessie te authenticeren", zegt Microsofts Dona Sarkar. Ze merkt op dat gebruikers wel de keuze hebben om een andere inlogmethode te kiezen.

Reacties (1)
14-07-2018, 09:40 door Anoniem
zucht...biometrie, dat is niet veilig en kan nooit vervangen worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.