image

VS verkocht gecompromitteerde smartphones aan verdachten

vrijdag 13 juli 2018, 14:55 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben in het verleden gecompromitteerde smartphones aan verdachten verkocht om zo versleutelde communicatie te kunnen ontsleutelen, zo meldt Human Rights Watch. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de Drug Enforcement Administration (DEA) via undercoveragenten BlackBerry-smartphones aan verdachten verkocht.

De individuele encryptiesleutels van deze telefoons waren in handen van de DEA. Zo kon de opsporingsinstantie berichten die de verdachten ontvingen en verstuurden ontsleutelen. Daarnaast installeerde de DEA surveillancesoftware op telefoons en werden die vervolgens binnen onderzochte organisaties verspreid. "Het verspreiden van een smartphone waarvan de veiligheid is gecompromitteerd kan voor privacy- en veiligheidsrisico's zorgen voor iedereen die het apparaat gebruikt en vrije meningsuiting in gevaar brengen", zegt onderzoeker Sarah St.Vincent van Human Rights Watch.

Volgens de organisatie komen door het verspreiden van gecompromitteerde telefoons de mensenrechten van allerlei smartphone-gebruikers in het geding, waaronder vreedzame activisten die het risico lopen om door de overheid te worden gemonitord en mensen die niet verdacht zijn en de telefoons in handen krijgen. Ook zijn er vragen over welke rechtenbescherming de Amerikaanse overheid toepast mocht de tactiek nog steeds worden gebruikt.

Image

Reacties (5)
13-07-2018, 16:03 door Anoniem
Het verspreiden van een smartphone waarvan de veiligheid is gecompromitteerd kan voor privacy- en veiligheidsrisico's zorgen voor iedereen die het apparaat gebruikt

Ehm ja. En het aftappen van criminelen, kan ook de privacy van de crimineel en anderen die dezelfde telefoon gebruiken in gevaar brengen. Is dat erg ?
13-07-2018, 19:53 door Anoniem
Zolang het gericht is en ze de rest met rust laten: prima.
14-07-2018, 11:12 door Anoniem
verdacht, verdacht..., iedereen kan wel verdacht worden van iets? Als je je hond s'avonds uitlaat en 2 banken verderop is een ramkraak, en de politie komt jou toevallig tegen, zullen ze ook jou verdenken. Maar er moet toch wel eerst meer bewijs op tafel komen, voordat je verdacht genoeg bent om je in de boeien te kunnen slaan en dat jij je onschuld moet gaan bewijzen.
Onschuldig totdat schuld bewezen is en zolang dat niet is bewezen blijf je onschuldig en dus , een onschuldige burger... met rechten.
Maar ja dit is de 'us' of the fucking 'a', waar alle verbannen criminele europeanen in het verleden zijn gedropt en daar is het balletje iets anders gaan rollen.
Maar, ik zie het wel als een geplaveit weggetje die europa te makkelijk volgt, ofwel ipv bang te zijn dat we hier islamiseren ben ik meer bang dat we ver-amerikaniseren en dat is net zo beangstigend.
En met deze digitale tijdperk slaan we (lees: controlfreaks aka politici) helemaal door. Handenwrijvend en kwijlend kijken ze naar de mogelijkheden om ie-de-re in-di-vi-du-ele bur-ger te kunnen monitoren en daarmee in het gereel te houden. brrrr
Yo, AloHa, nou kan je ook meinona reageren, zodat andere niet meer zo profilerend te werk kunnen gaan! Oh, dat kon je al, daar hoefde je je account niet voor te verwijderen, maar dat is ook een manier om een boodschap te communiceren, toch A-H.
14-07-2018, 11:44 door Anoniem
Door Anoniem: Zolang het gericht is en ze de rest met rust laten: prima.

Helemaal mee eens.
16-07-2018, 08:43 door Anoniem
Beetje overdreven van Human Rights Watch, niet? Dit soort technieken lijken mij een uitstekend alternatief voor kabelinterceptie, want het is getarget op één persoon en de mensen die met die persoon communiceren. Niks mis mee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.