image

Hospice VS waarschuwt patiënten voor datalek na phishingmails

maandag 16 juli 2018, 14:16 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans Hospice met verschillende vestigingen in de VS heeft patiënten gewaarschuwd dat hun gevoelige privégegevens mogelijk zijn buitgemaakt nadat personeel meerdere keren in phishingmails trapte, waardoor onbevoegden toegang tot e-mailaccounts met patiëntgegevens kregen.

Zowel rond 20 december vorig jaar als 5 april van dit jaar werden medewerkers van het hospice slachtoffer van een phishingaanval. Wat vooral opvalt aan het incident zijn de mogelijk gecompromitteerde gegevens. Het gaat om naam, geboortedatum, social security nummer, paspoortnummer, rijbewijs- of staatsidentificatienummer, een kopie van geboorte- of huwelijkscertificaat, rekeningnummer, medische geschiedenis, behandel- en medicijninformatie, verzekeringsgegevens, gebruikersnaam, e-mail en wachtwoordinformatie, biometrische identificatie, pincode van de Amerikaanse belastingdienst, digitale handtekeningen en beveiligingsvragen en -antwoorden.

Het Alive Hospice zegt dat er vooralsnog geen aanwijzingen zijn dat de gegevens zijn misbruikt. Naar aanleiding van het incident heeft het hospice aangekondigd dat het aanvullende beveiligingsmaatregelen gaat treffen om de gegevens te beschermen. Details over deze maatregelen worden echter niet gegeven. Alle mogelijk getroffen patiënten zijn vorige week per post ingelicht en hebben kredietmonitoring aangeboden gekregen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.