image

LabCorp haalt systemen offline wegens verdachte activiteit

woensdag 18 juli 2018, 12:20 door Redactie, 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 18-07-2018, 15:51

LabCorp, één van de grootste bloedtestlaboratoria in de Verenigde Staten, heeft het afgelopen weekend meerdere systemen wegens "verdachte activiteit" offline gehaald. Dat laat het Fortune 500-bedrijf tegenover de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten.

Volgens LabCorp detecteerde het op 14 juli verdachte activiteit op het netwerk en werden na de ontdekking direct verschillende systemen offline gehaald om de activiteit te beperken. Verdere details worden niet gegeven, behalve dat er geen bewijs is aangetroffen dat wijst op diefstal of misbruik van gegevens.

De Daily Mail kwam met het nieuws dat het netwerk van LabCorp was gehackt. Vanwege de hack zou het volledige netwerk zijn uitgeschakeld, aldus een bron tegenover de Britse tabloid. Volgens de Daily Mail probeerden de aanvallers om toegang tot de medische gegevens van miljoenen mensen te krijgen, maar dit is niet door het bedrijf bevestigd. Wel stelt LabCorp dat klanten vanwege de aanval de resultaten van hun onderzoek mogelijk later zullen ontvangen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.