image

Man veroordeeld voor ddos-aanval op kinderziekenhuis

vrijdag 3 augustus 2018, 10:14 door Redactie, 4 reacties

In de Verenigde Staten is een man veroordeeld voor het uitvoeren van ddos-aanvallen op een kinderziekenhuis en een kinder- en gezinsbehandelcentrum in Boston, zo meldt het Amerikaanse openbaar ministerie. Het kinderbehandelcentrum werd in maart 2014 aangevallen.

De aanval op het netwerk van het centrum, dat geestelijke gezondheidszorg, begeleiding en gezinsondersteuning biedt aan kinderen, jongvolwassenen en gezinnen, zorgde voor een verstoring van meer dan een week. De instelling moest 18.000 dollar uitgeven om de aanval te verhelpen. Na de aanval op het centrum werd het kinderziekenhuis in Boston het doelwit van een ddos-aanval.

Volgens het openbaar ministerie had de man malware op 40.000 routers geïnstalleerd die vervolgens de instructie kregen om het ziekenhuis aan te vallen. Hierdoor ging niet alleen het kinderziekenhuis offline, maar ook verschillende andere ziekenhuizen in de regio. Door de aanval waren internetdiensten die het ziekenhuis gebruik om patiënten te behandelen onbereikbaar. Niet alleen verstoorde de aanval de dagelijkse werkzaamheden, maar ook het onderzoek dat het ziekenhuis uitvoert.

De schade voor het ziekenhuis door de aanval wordt op 300.000 dollar geschat. Daarnaast zou het ziekenhuis 300.000 dollar aan inkomsten zijn misgelopen, aangezien het donatieportaal ook enige tijd offline was. Een jury heeft de man nu veroordeeld. De rechter zal op 14 november van dit jaar vonnis wijzen.

Reacties (4)
03-08-2018, 12:14 door Anoniem
Ik vindt het zeer goed dat hij gepakt en veroordeeld is, maar het volgende is gewoon een leugen:

Daarnaast zou het ziekenhuis 300.000 dollar aan inkomsten zijn misgelopen, aangezien het donatieportaal ook enige tijd offline was

Als iemand wilt doneren en de website is offline wacht die persoon toch gewoon eventjes?
03-08-2018, 13:20 door Briolet
Door Anoniem:
Daarnaast zou het ziekenhuis 300.000 dollar aan inkomsten zijn misgelopen, aangezien het donatieportaal ook enige tijd offline was

Als iemand wilt doneren en de website is offline wacht die persoon toch gewoon eventjes?
Zeker niet. Praktijkvoorbeeld:

Toevallig wilde ik een maand geleden een donatie doen aan de Wikipedia. Na alles ingevuld te hebben, werd ik naar de iDeal betaling doorgestuurd en toen ging het mis. Ik las later die dat dat mijn bank ook met een ddos te maken had.
Maar ik heb de donatie nog steeds niet gedaan. Waarschijnlijk sla ik gewoon een jaar over.
04-08-2018, 09:05 door Anoniem
op pakken en 10 jaar de bak in
van kinderen moetje afblijven en zeker met enge ziekte daar moet je niet mee rotzooien
04-08-2018, 10:17 door Anoniem
De schadebedragen in de VS zijn vaak geinflateerd. Men neemt bijvoorbeeld de hoogste gift ooit en extrapoleert dat.

De kosten waren dus kennelijk 18.000 dollar voor het opruimen, maar even later is dat gegroeid tot 300.000 dollar. Daar zitten dan waarschijnlijk alle toepasselijke security kosten in die ze al hadden gemaakt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.