image

TSMC: Virus verspreidde zich tijdens installatie van software

maandag 6 augustus 2018, 10:09 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 06-08-2018, 14:44

Het computervirus dat vorige week verschillende fabrieken van chipfabrikant en Apple-leverancier TSMC stillegde heeft zich tijdens de installatie van software verspreid, zo laat het bedrijf in een verklaring weten. Door de virusinfectie kwamen verschillende fabrieken stil te liggen.

TSMC, dat verantwoordelijk is voor de productie van de hoofdprocessor van de iPhone, verwacht dat door het computervirus leveringen zullen worden vertraagd en het bedrijf met aanvullende kosten te maken krijgt. Het zou mogelijk om drie procent van de omzet van het derde kwartaal gaan. Naar verwachting zullen alle leveringen in het vierde kwartaal weer als gebruikelijk plaatsvinden. Ondanks de ontstane kosten en impact door de infectie verwacht de chipfabrikant nog steeds een hoge winstgroei dit jaar.

Om wat voor computervirus het precies gaat is nog altijd niet bekendgemaakt. "De virusuitbraak deed zich voor door een fout tijdens het software-installatieproces van een nieuwe tool, waardoor het virus zich kon verspreiden toen de tool op het bedrijfsnetwerk werd aangesloten", aldus TSMC in de verklaring. Volgens het bedrijf is de integriteit en vertrouwelijkheid van data niet in het geding. Daarnaast zijn er aanvullende beveiligingsmaatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Reacties (2)
06-08-2018, 11:16 door -karma4 - Bijgewerkt: 06-08-2018, 11:19
@redactie: verspreiDDe zich in de titel en verderop: heeft zich tijdens de installatie van software verspreid [minus de T]
06-08-2018, 14:28 door Korund
@redactie: TSCM => TSMC
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.