image

Nederlands duo veroordeeld voor hacken van iCloud-accounts

woensdag 8 augustus 2018, 13:59 door Redactie, 4 reacties

Een 32-jarige man uit Culemborg en een 36-jarige man uit Veendam zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 36 en 26 maanden, waarvan in beide gevallen 12 maanden voorwaardelijk, voor onder meer het hacken van honderden iCloud-accounts en het plegen van identiteitsfraude.

Bij het hacken van de iCloud-accounts werkten de mannen samen, aldus de rechtbank. Zo zochten de mannen op Facebook naar antwoorden op beveiligingsvragen om zo het wachtwoord te resetten en aan te passen. "De rechtbank oordeelt dat op grond van het voorgaande vast is komen te staan dat verdachte en zijn medeverdachte de beveiliging van digitale accounts hebben doorbroken middels het beantwoorden van beveiligingsvragen", zo laat het vonnis weten.

Zodra er toegang was verkregen werd via het programma Elcomsoft Phone Breaker de iCloudback-up gedownload. Uit chatgesprekken tussen de twee bleek dat zij daarbij vooral op zoek waren naar seksueel getinte foto's van jonge vrouwen. Ook acht de rechtbank bewezen dat de mannen zich tegenover hun slachtoffers voordeden als fotograaf om hen zo over te halen om pikante foto's toe te sturen.

De 32-jarige Culemborger is tevens veroordeeld voor het bezit van kinderporno, waarvan een deel voor hem op bestelling was gemaakt in de Dominicaanse Republiek. Ook heeft hij de eigenaresse van één van de gehackte iCloud-accounts afgeperst om meer afbeeldingen te sturen, anders dreigde hij haar naaktfoto's online te zetten. De Culemborger moet zich naast zijn gevangenisstraf psychisch laten behandelen. De man uit Veendam moet zich na het uitzitten van zijn straf verplicht laten opnemen voor behandeling in een psychiatrische kliniek.

Reacties (4)
08-08-2018, 14:36 door Anoniem
Ik kon 't alleen maar lezen als "Nederlands Dienst Uitvoering Onderwijs veroordeeld ...." Mmm...
08-08-2018, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Ik kon 't alleen maar lezen als "Nederlands Dienst Uitvoering Onderwijs veroordeeld ...." Mmm...
De rest van ons allemaal niet.
09-08-2018, 00:39 door Anoniem
Het zelf kiezen van geheime wachtwoorden zou echt afgeschaft moeten worden. Geef mensen gewoon een gegenereerde backup wachtwoord.

Als je een geheime vraag tegenkomt kun je vaak de eigenaar van de account gewoon even vragen wat het antwoord is. "Hey Pietje, hoe heette je moeder ook alweer" "Oh ja, dank je wel."
09-08-2018, 07:39 door Anoniem
Veel harder straffen, dit zijn geen voorbeelden waardoor anderen worden afgeschrikt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.