image

Servers golforganisatie PGA getroffen door ransomware

donderdag 9 augustus 2018, 11:20 door Redactie, 2 reacties

Servers van de Amerikaanse golforganisatie PGA zijn getroffen door ransomware, waardoor de organisatie geen toegang meer tot belangrijke bestanden heeft met betrekking tot het PGA-kampioenschap in de Verenigde Staten en de Ryder Cup in Frankrijk. Dat laat Golfweek weten.

De infectie werd afgelopen dinsdag opgemerkt toen medewerkers op computers het bericht zagen dat bestanden waren versleuteld. Volgens de melding zou het netwerk zijn gehackt en alle aangesloten systemen met de ransomware zijn geïnfecteerd. Op de systemen staan onder andere logo's en promotiemateriaal voor de aankomende kampioenschappen.

Volgens Golfweek zou het werk aan de logo's meer dan een jaar geleden zijn begonnen en niet eenvoudig zijn na te maken. Een bron laat weten dat de golforganisatie niet van plan is om het losgeld voor het ontsleutelen van de bestanden te betalen. Inmiddels zou het it-team van de PGA met het probleem bezig zijn, maar zijn nog niet alle bestanden of servers hersteld. Ook is nog niet achterhaald hoe de aanvallers binnen wisten te komen.

Reacties (2)
09-08-2018, 11:29 door Anoniem
Dan plaats je toch de backup terug op een schoon systeem...
09-08-2018, 16:17 door Anoniem
Door Anoniem: Dan plaats je toch de backup terug op een schoon systeem...

Doen ze ook:

Inmiddels zou het it-team van de PGA met het probleem bezig zijn, maar zijn nog niet alle bestanden of servers hersteld. Ook is nog niet achterhaald hoe de aanvallers binnen wisten te komen.

Dat is niet een kwestie van de laatste backup terugzetten. Je moet goed uitzoeken wanneer de laatst betrouwbare backup is gemaakt. Die kan terug. Daarna kun je op zoek gaan naar delen van de backup van een recentere datum, die ook nog betrouwbaar zijn.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.