image

Bende verkreeg 1300 telefoons via gehackte telecomaccounts

vrijdag 10 augustus 2018, 14:03 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn twaalf verdachten aangeklaagd voor het hacken van de telecomaccounts van meer dan 3300 mensen en het op frauduleuze wijze verkrijgen van zo'n 1300 telefoons, voornamelijk iPhones. In totaal wisten de verdachten voor meer dan 1 miljoen dollar aan toestellen buit te maken.

Dat stelt het Amerikaanse openbaar ministerie. Om de telefoons te verkrijgen hackten de verdachten de accounts van klanten van telecomproviders. Vervolgens bestelden de verdachten in naam van de slachtoffers een nieuwe telefoon of een "upgrade". Deze telefoons werden in de winkels van de telecomproviders opgehaald, waar er een kleine aanbetaling moest worden gedaan. Het grootste deel van het bedrag kwam echter op rekening van de echte klant, die hier niets van wist of hier toestemming voor had gegeven. De verdachten maakten hierbij gebruik van vervalste identiteitsbewijzen.

Om toegang tot de accounts te krijgen kochten de verdachten gestolen gegevens op internet. Ook maakten ze gebruik van phishingsites. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten op meer dan 3300 accounts hadden ingelogd en minstens 1294 telefoons op frauduleuze wijze hadden verkregen. Deze telefoons werden weer doorverkocht. Op één van de computers van de verdachten die de FBI in beslag nam werd een 15 minuten durende instructievideo aangetroffen hoe telefoonfraude moet worden gepleegd, waaronder het gebruik van persoonlijke informatie voor de aanschaf van telefoons.

Reacties (2)
10-08-2018, 17:52 door Anoniem
Ik heb het idee dat de nieuwe 'internet' economie, het alleen maar makkelijker maakt ipv moeilijker. Ik snap uberhaupt niet mensen die zo een account nemen, waarop dit soort bestellingen gedaan kunnen worden. Lijkt me dat de telecom aanbieder dit gewoon als fout van de klant ziet.
10-08-2018, 20:51 door karma4
uh jaa vervalst of gewoon niet te controleren of het geldige id bewijzen zijn horen bij de betreffende persoon.
Mijnheer haas en de Koning ligt wat voor de hand net zoals de Nigeriaanse prins. De faal ligt op het moment van die controle door de telecomprovider.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.