image

Onderzoekers ontwikkelen apparaat dat skimmers detecteert

vrijdag 17 augustus 2018, 12:23 door Redactie, 0 reacties

Sinds de invoering van de EMV-betaalchip en het standaard blokkeren van betaalpassen voor gebruik buiten Europa is de schade door skimming in Nederland sterk afgenomen. In andere landen waar de magneetstrip op betaalkaarten wel veel wordt gebruikt is skimming nog altijd een probleem.

Het detecteren van een skimmer kan echter lastig zijn. Aanleiding voor onderzoekers Nolen Scaife, Christian Peeters en Patrick Traynor van de Universiteit van Florida om een apparaat te ontwikkelen dat skimmers in bijvoorbeeld geldautomaten kan detecteren. De "Skim Reaper", zoals het apparaat wordt genoemd, maakt gebruik van een sensor in de vorm van een betaalkaart die in de kaartlezer wordt gestoken. De sensor telt vervolgens het aantal aanwezige leeskoppen. Wanneer een automaat meer dan één leeskop heeft is er een skimmer aanwezig.

De onderzoekers besloten de Skim Reaper te testen met tien echte skimmers die door de politie van New York in beslag waren genomen. Het apparaatje wist alle skimmers te detecteren. De Financial Crimes Task Force van de politie van New York maakt inmiddels van een aantal Skim Reapers gebruik om proactief skimmers te vinden of bij onderzoeken te bevestigen dat er inderdaad een skimmer aanwezig is.

Op deze manier hopen de onderzoekers dat skimmers snel worden gevonden en verwijderd, waardoor er minder slachtoffers worden gemaakt en er een kostenpost voor de criminelen ontstaat. Daarnaast moet het opsporingsdiensten helpen bij het aanhouden van criminelen die hun skimmer willen ophalen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.