image

Afpersers dreigen prijsvergelijkingssite met negatieve recensies

woensdag 29 augustus 2018, 13:22 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse prijsvergelijkingssite voor vliegtickets is het doelwit van afpersers geworden die dreigden om allerlei negatieve recensies te plaatsen tenzij er zo'n 10.000 dollar werd betaald. In een e-mail die CheapAir ontving stellen de afpersers "experts" te zijn in het vernietigen van online reputaties.

Volgens het bericht zullen er duizenden negatieve beoordelingen op websites als TrustPilot en RipOff worden geplaatst, alsmede op socialmedia-accounts van CheapAir. De prijsvergelijkingssite besloot niet te betalen, maar stelt dat het veel tijd kwijt is om de afpersers te bestrijden. Op Twitter, Instagram en andere sites verschenen allerlei negatieve berichten van mensen die claimden opgelicht te zijn en adviseerden om de website te vermijden. Berichten die door allerlei bots weer werden geliket. De afpersers lieten CheapAir weten dat ze ook de concurrenten van het bedrijf zwart kunnen maken, maar dat er eerst moet worden betaald, zo meldt Vice Magazine.

Reacties (4)
29-08-2018, 14:44 door Anoniem
De kwaliteit en betrouwbaarheid van een recensie is evenredig met
de hoeveelheid kennis van het produkt en de betrouwbaarheid van de recenseur.
29-08-2018, 18:55 door Anoniem
Recensent heet het.
30-08-2018, 13:11 door Anoniem
je word er zo moe van,
wat als zoiets moois begon word steeds meer kapot gehaakt (het internet) Kan er met de kennis nu aanwezig niet een versie twee gemaakt die tegen dit soort trollerij bestand is??,
30-08-2018, 14:22 door Anoniem
kapot gehaakt
Andersom was het al niet heel; "win een extra gratsi iPhone als je een recensie schrijft".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.