Securitybedrijf Acros Security heeft een onofficiële patch ontwikkeld die Windows-gebruikers moet beschermen tegen een nieuwe kwetsbaarheid die deze week openbaar werd gemaakt. Via het beveiligingslek kan een lokale gebruiker zijn rechten verhogen en systeemrechten krijgen.
De onderzoeker die de kwetsbaarheid ontdekte besloot Microsoft niet van tevoren te informeren, waardoor er nog geen beveiligingsupdate beschikbaar is. Om gebruikers te beschermen heeft Acros Security in afwachting van een officiële Windows-update een eigen "zero patch" ontwikkeld. Een zero patch is code die aan draaiende processen wordt toegevoegd en ervoor zorgt dat het kwetsbare onderdeel niet benaderd kan worden.
Het is bij een zero patch niet nodig om het systeem te herstarten en bij het verschijnen van de officiële beveiligingsupdate van Microsoft zal de zero patch automatisch niet meer worden toegepast. Zero patch maakt een hash van het kwetsbare dll-bestand. Nadat Microsoft dit bestand heeft gepatcht komt de hash niet meer overeen en wordt zodoende de zero patch niet meer toegepast. Om de micropatch te installeren moet wel de gratis 0patch Agent-software op het systeem draaien. Acros Security heeft daarnaast de broncode van de patch vrijgegeven, die uit slechts vier instructies bestaat. De patch is beschikbaar voor Windows 10 en Server 2016.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Hij zegt echt een hele hoop, maar er zijn een tweetal punten die ik er uit wil halen: 1. Je telefoon staat pas echt uit als de ...
Als werkgever in een gebied waar met gevoelige persoonsgegevens wordt gewerkt, zie ik mezelf verplicht om 2factor authenticatie ...
Nederland is vandaag een nieuwe internetprovider rijker die zegt zich te zullen inzetten voor privacy, veiligheid en vrijheid. ...
CTF/Challenge Developer
Wil jij ook werken bij het leukste securitybedrijf van Nederland en je coding skills in te zetten voor het ontwikkelen van de nieuwste security challenges voor onze klanten en evenementen zoals bijvoorbeeld #CTC2019 en #ECSC2019?
Wanneer het over cyberaanvallen gaat worden vaak termen als geavanceerd of geraffineerd gebruikt, maar in de praktijk blijkt ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.