image

Internet of Things onderdeel van hackwedstrijd Pwn2Own

woensdag 5 september 2018, 13:20 door Redactie, 0 reacties

Het Internet of Things is dit jaar voor het eerst onderdeel van de bekende hackwedstrijd Pwn2Own. Twee keer per jaar vindt Pwn2Own plaats, waarbij onderzoekers worden beloond voor het demonstreren van onbekende kwetsbaarheden in populaire applicaties en smartphones.

Tijdens Pwn2Own Tokio, dat dit jaar voor 13 en 14 november gepland staat, moeten onderzoekers proberen om verschillende smartphones te hacken. Het gaat om de Google Pixel 2, Samsung Galaxy S9, Apple iPhone X, Huawei P20 en Xiaomi Mi6. Het hacken van de smartphones mag via de browser, wifi, NFC, bluetooth, mms, sms of baseband. Voor een aanval via baseband wordt in het geval van de iPhone en Pixel een beloning van 150.000 dollar uitgereikt.

Daarnaast heeft het Zero Day Initiative, dat het evenement organiseert, besloten om het Internet of Things als categorie toe te voegen. De reden hiervoor is dat mensen dagelijks van IoT-apparaten gebruikmaken. Onderzoekers worden beloond als ze erin slagen om zonder interactie van de gebruiker code op het IoT-apparaat uit te voeren. De aanval mag worden uitgevoerd op de Apple Watch, Amazon Echo, Google Home, Nest Cam IQ Indoor en Amazon Cloud Cam Security Camera. De beloning varieert van 40.000 tot 60.000 dollar per apparaat. Onderzoekers kunnen zich tot 7 november opgeven om aan de wedstrijd mee te doen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.