/dev/null - Overig

Tekst Puzzle

17-09-2018, 01:57 door Anoniem, 2 reacties
https://cio.nl/cloud/106602-bereid-je-voor-op-de-onvermijdelijke-transformatiegolf

De vraag is of er iemand in het forum deze tekst kan ontleden. Ofwel kan duiden waar het over gaat?

Ik was nog eens naar webwereld.nl gewaaid, daar stond vroeger nog wel eens wat handigs of inzichtelijks op. Landingpagegevoelig als ik ben geworden, zijn woorden als "bereid je voor op het onvermijdelijke" dan toch linkjes waar je nieuwsgierigheidshalve op klikt. Ik heb het nu drie keer gelezen.

Het kan een verdwaalde tekst zijn van Koot en Bie, maar die zijn al jaren gestopt. Ik kan me er een hele leuke scene van Jiskefet bij voorstellen, bij de dierenwinkel, of op een camping of zo. Maar die staan ook al een jaar in de sentimentele herhalingsclips op ad.nl.

Ik vraag me zelfs af of deze tekst echt gewoon humoristisch bedoeld is. Of misschien toch serieus? Wat wel grappig was, serieus grappig, het leek dat ik die vraag onder het artikjel zelf kon posten. Maar dan moest ik me registreren. Registreer ik me, kan ik ineens helemaal niet meer reageren op het stuk! Haha. Maar wel gelijk lid van 8 nieuwsbrieven, LOL!

But goed, is er iemand die wat serieus in bovenstaand gelinkt stuk kan ontwaren? Wanneer komt die transformatorgolf, en wat is daar dan precies zo eng aan? Heeft het met de deltawerken te maken of andere risico's van natuurgeweld? Of te late inentingen wat de regering al jaren wist?

Ik snap er echt helemaal niks van! Is dat normaal?
Reacties (2)
17-09-2018, 11:22 door MathFox
Heb je weleens van "Bullshit Bingo" gehoord? Lees het in die context!
17-09-2018, 11:29 door Anoniem
Dat zijn allemaal "web properties" die een soort online koffietafelmagazine voor managers proberen te zijn. Veelal vertaalde "tech"columnisten uit het engels die af en toe iets populairderigs als "weg met de fax" proberen te roepen. Zeg maar herauten van het nieuw, zonder zelf veel idee te hebben waar ze het nou over hebben. Want dat je bijvoorbeeld liever geen aparte faxmachine meer bij de hand houdt snap ik wel. Maar het kunnen zenden en ontvangen van faxen is soms nog enorm handig. En was de "digitale tranformatie"-techniek er niet om het ons gemakkelijker te maken, dus waarom niet gewoon zorgen dat als ik nog wil faxen ik dat gewoon makkelijk kan? Cru gezegd, als dat te moeilijk is heb je je "digitale transformatie" gewoon nog niet op orde. Maar dat weerhoudt zulke columnisten niet om flink grote trom te blijven slaan over diezelfde "digitale transformatie".

Zonder het precieze stuk te lezen durf ik dus wel te stellen dat als je het lezenswaardig vindt je goed mee zal kunnen doen met het inhoudsloze kakelen der middle management.

Ik snap er echt helemaal niks van! Is dat normaal?
Okee, heb het stuk gelezen, en ja, deze woolly word-salad with buzz-sauce niet begrijpen is niet alleen normaal, het is precies de bedoeling. Het gaat erom dat je denkt dat je achterloopt als je niet meedoet. En meedoen komt natuurlijk neer op het bedrijf geld geven waarvoor de "geinterviewde" sjef met de lange fuctietitel werkt, want hij heeft toch net laten zien dat'ie wel vanalles weet? Dit is dus een "ik weet dingen, huur mij in"-advertorial. Ook al is dit voor techneuten echt enorm tenenkrommend om te moeten lezen.

Als je serieus je automatisering op orde wil krijgen moet je niet bij dit soort gasten zijn. Maargoed, die willen ook eten dus dan krijg je zo'n circus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.