image

Mastercard: Nederlander betaalt steeds vaker contactloos

dinsdag 18 september 2018, 13:59 door Redactie, 1 reacties

Nederlanders betalen steeds vaker contactloos, zo stelt Mastercard op basis van eigen onderzoek. Sinds juni van dit jaar is meer dan de helft (51 procent) van alle bankpasbetalingen in Nederland contactloos en ten opzichte van vorig jaar is er zelfs een toename van 77 procent in contactloze betalingen.

Negentig procent van alle bankpassen in Nederland is inmiddels geschikt voor contactloos betalen, waarvan bijna de helft (49 procent) minimaal één keer per maand wordt gebruikt. Betaalvereniging Nederland stelt dat Nederlanders dit jaar tot nu toe al net zo vaak contactloos hebben betaald als in heel 2017.

Ook in andere Europese landen is er volgens Mastercard een toename van contactloos betalen. In meer dan 15 landen op het Europese continent, waaronder Denemarken, Kroatië, Griekenland, Hongarije, Nederland en Rusland, zou al meer dan de helft van alle winkeltransacties contactloos zijn. In 2020 zullen alle betaalterminals in Europa geschikt zijn voor contactloos betalen.

Reacties (1)
19-09-2018, 09:06 door Anoniem
Sinds het mogelijk is om met mijn mobiel te betalen doe ik bijna niet meer anders. Super handig en naar mijn gevoel veiliger dan gewoon je bankpas. De telefoon moet namelijk ontgrendeld zijn en bij je pasje kan je gewoon zo'n sensor er tegen houden en je betaald.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.