image

Freelancers doelwit van zogenaamde vacatures met malware

maandag 24 september 2018, 14:20 door Redactie, 3 reacties

Freelancers op de websites Freelancer.com en Fiverr actief zijn het doelwit geworden van zogenaamde vacatures die malware bevatten. Tientallen freelancers werden benaderd door een persoon die stelde dat hij een opdracht had en wilde samenwerken, zo laat het MalwareHunterTeam op Twitter weten.

Meer informatie zou in het meegestuurde document zijn te vinden. Om de inhoud van het document weer te geven moest de ontvanger macro's inschakelen, aldus de instructies van de "opdrachtgever". In werkelijkheid werd er door het inschakelen van de macro's malware geïnstalleerd. Het ging om keyloggers en remote access trojans, aldus de onderzoekers tegenover Bleeping Computer. De verspreider van de malware reageerde ook op vragen van freelancers die problemen met het document hadden. Zo adviseerde hij mensen die het document op hun mobiel openden om dit op een computer te doen.

Image

Reacties (3)
24-09-2018, 14:58 door Anoniem
Wat een schavuiten.... Tja wat moet je hier nog van zeggen? Al tientallen jaren is het gevaar van macro's en onbekende bijlagen bekend. Toch blijft men er in trappen.
24-09-2018, 15:24 door Anoniem
Meegestuurd document in Sandboxie openen. Plus geen internet voor de betreffende sandbox instellen...
25-09-2018, 06:39 door Anoniem
Degene die deze kop heeft bedacht mag terug naar school. "Vacatures met malware". Daar staat dus dat de vacatures malware bevatten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.