image

Celstraf voor beheerder die salarissysteem leger VS saboteerde

dinsdag 25 september 2018, 13:59 door Redactie, 3 reacties

Een 49-jarige Amerikaanse man is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en het betalen van een schadevergoeding van 1,5 miljoen dollar wegens het saboteren van een salarissysteem van het Amerikaanse leger. Dat meldt het Amerikaanse openbaar ministerie.

Het beheer van het salarissysteem was uitbesteed aan een bedrijf, dat het weer had uitbesteed aan de man. Eind 2014 werd het beheercontract aan een ander bedrijf toegekend. In de aanloop naar de overdracht had de beheerder kwaadaardige code op het systeem geplaatst, dat het salaris van 200.000 reservisten verwerkt. Volgens de aanklager ging het om een "logische bom" die een dag na de overdracht actief werd en voor allerlei problemen zorgde.

Het verwijderen van de kwaadaardige code, het herstel van alle informatie en features en een uitgebreide controle of er geen andere kwaadaardige code was geïnstalleerd kostte het Amerikaanse leger naar schatting 2,6 miljoen dollar, aldus het ministerie van Justitie.

Reacties (3)
25-09-2018, 14:17 door Anoniem
Weet een voorbeeld wat ook in Nederland gebeurd, er wordt onvoldoende getest en gereviewd en dingen worden gewoon geimplementeerd...
26-09-2018, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: Weet een voorbeeld wat ook in Nederland gebeurd, er wordt onvoldoende getest en gereviewd en dingen worden gewoon geimplementeerd...

Dat is menselijk, meeste mensen zijn geen security auditors of bankiers die alles toetsen..iets met gemak dient de mens en kosten vs baten verhaal.
01-10-2018, 16:21 door Anoniem
"Het beheer van het salarissysteem was uitbesteed aan een bedrijf, dat het weer had uitbesteed aan de man."

Lekker goed opgelet ook...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.