image

Britse overheid achter Apple in verhaal over malafide microchips

vrijdag 5 oktober 2018, 13:55 door Redactie, 6 reacties

De Britse overheid heeft zich achter Apple geschaard in het verhaal over vermeende malafide microchips op moederborden van Supermicro. Bloomberg Businessweek kwam gisteren met het verhaal dat moederborden van Supermicro van een malafide microchip waren voorzien waardoor aanvallers op afstand toegang tot systemen konden krijgen. Deze chip zou door het Chinese leger zijn ontwikkeld en toegevoegd.

De moederborden werden voor servers gebruikt die vervolgens bij bijna 30 bedrijven werden aangetroffen, waaronder Amazon en Apple. Beide bedrijven ontkenden de berichtgeving en krijgen nu bijval van het Britse National Cyber Security Centre (NCSC). "We zijn bekend met de mediaberichten, maar hebben op dit moment geen reden om te twijfelen aan de uitgebreide assessments van Amazon en Apple", zo laat het NCSC tegenover Reuters weten. De organisatie roept beveiligingsonderzoekers op om eventuele informatie over de berichtgeving te delen.

Apple heeft inmiddels op de eigen website een uitgebreide verklaring gepubliceerd waarin het laat weten dat het verhaal van Bloomberg niet klopt. Ook laat het bedrijf weten dat het een dergelijk incident, mocht het zich voordoen, openbaar zou maken. Verder stelt Apple dat het niet bekend is met een onderzoek van de FBI naar de malafide microchips, zoals Bloomberg ook vermeldde. Sommige journalisten vroegen zich af of de Amerikaanse overheid Apple een zwijgbevel had opgelegd om niet over het voorval te praten, maar daar is geen sprake van, aldus het bedrijf.

Reacties (6)
05-10-2018, 13:56 door packetguy
Lol, de NCSC is nog onbetrouwbaarder dan Apple dus de ene leugenaar staat achter de andere. Vrij nietszeggend allemaal.
05-10-2018, 14:14 door Anoniem
Ze gaan dit natuurlijk nooit publiekelijk toegeven, dat is nogal een klap voor de bedrijven. Zeker nu ze het zo lang onder de pet hebben gehouden. Voor wat betreft de veiligheidsdiensten, het is nogal bijzonder om 'zomaar' aan te nemen dat de slager die zijn eigen vlees keurt ook de waarheid zegt. Dat is wat er eigenlijk gebeurt.
05-10-2018, 14:38 door Anoniem
Ja de britten zijn samen met amerikanen de grootste hackers ter wereld en lopen ze zielig te doen.
05-10-2018, 14:39 door Anoniem
Door Anoniem: Ze gaan dit natuurlijk nooit publiekelijk toegeven, dat is nogal een klap voor de bedrijven. Zeker nu ze het zo lang onder de pet hebben gehouden. Voor wat betreft de veiligheidsdiensten, het is nogal bijzonder om 'zomaar' aan te nemen dat de slager die zijn eigen vlees keurt ook de waarheid zegt. Dat is wat er eigenlijk gebeurt.

Ja inderdaad, het zou met niet verbazen als Microsoft ook gehacked is overigens.
05-10-2018, 15:37 door Anoniem
Grappig hoeveel mensen overtuigd zijn van dit verhaal.

Terwijl een bestaande chip vervangen door 'uitgebreid' exemplaar makkelijker en beter te verbergen is dan een mainboard redesign.

Terwijl die chip wel heeeel erg klein is voor de mogelijkheden die genoemd worden in het Bloomberg verhaal.

Terwijl partijen als Apple, Amazon en Supermicro vrijwel zeker egress filtering doen in de netwerken waar hun ontwikkelservers staan.

En terwijl we 17 unnamed officials hebben van een regering die hardhandig een handelsoorlog met China voert, en dankzij dit 'nieuws' aandelen van onder andere ZTE, Huawei en Lenovo de diepte induiken.

En nota bene GCHQ/NCSC zeggen dat het niet waar is, terwijl juist zij vooraan staan om grote broer VS te steunen.

Ik vind het heus niet _zo_ logisch, om China de schuld te geven van iets dat waarschijnlijk niet eens bestaat!
07-10-2018, 17:12 door Anoniem
Door Anoniem: Ja de britten zijn samen met amerikanen de grootste hackers ter wereld en lopen ze zielig te doen.

Leuk toch.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.