image

Amazon: geen aangepaste chips of hardware aangetroffen

vrijdag 5 oktober 2018, 15:43 door Redactie, 4 reacties
Laatst bijgewerkt: 05-10-2018, 16:27

Na Apple heeft ook Amazon een uitgebreide verklaring op de eigen website geplaatst waarin het het verhaal van Bloomberg over malafide microchips op Supermicro-moederborden ontkent. De publicatie bevat teveel fouten om te tellen, zegt Steve Schmidt, Amazons Chief Information Security Officer.

Het verhaal van Bloomberg begon over Amazon dat in 2015 een bedrijf genaamd Elemental wilde overnemen. Elemental ontwikkelt software en servers voor het comprimeren en omzetten van videobestanden. Tijdens een onderzoek naar deze servers zouden malafide microchips zijn aangetroffen waardoor aanvallers het systeem op afstand hadden kunnen overnemen. De chips zouden door het Chinese leger zijn ontwikkeld en tijdens de productie van de Supermicro-moederborden, waarvan de servers gebruikmaakten, zijn toegevoegd.

Volgens Amazon heeft het nog nooit in de eigen systemen en die van Elemental die van Supermicro-moederborden gebruikmaken problemen aangetroffen met betrekking tot aangepaste hardware of malafide chips. Ook is Amazon niet betrokken bij een onderzoek van de Amerikaanse overheid naar malafide microchips. Het verhaal van Bloomberg stelt verder dat na ontdekking van de malafide microchips in de Elemental-server, Amazon alle in gebruik zijnde Supermicro-moederborden liet onderzoeken en daarbij malafide chips in een Chinees datacentrum vond. Ook deze bewering is niet waar, aldus de techgigant.

"De eerste en meest voor de hand liggende reden is dat we nooit aangepaste hardware of malafide chips in de servers van Elemental hebben gevonden. Daarnaast hebben we nog nooit aangepaste hardware of malafide chips in de servers in onze datacentra aangetroffen. De vermelding dat we de hardware en het datacentrum in China aan onze partner Sinnet verkochten omdat we van onze Supermicro-servers af wilden is absurd", stelt Schmidt. Eerder vandaag meldde het Britse National Cyber Security Centre dat het niet aan de beoordelingen van Apple en Amazon twijfelt

Reacties (4)
05-10-2018, 15:49 door Anoniem
Ze ontkennen omdat ze hun imago willen beschermen
06-10-2018, 03:35 door Anoniem
Door Anoniem: Ze ontkennen omdat ze hun imago willen beschermen
Of het is allemaal verzonnen en er zitten geen geheime chips in en dit is nieuws in het kader van een soort van ciberwar.

Maar goed, hoe zat het ook alweer: Vertrouwen is goed; Controle is beter.

Uiteraard moeten 'wij' onze systemen intussen goed beveiligen tegen hackers, die overal vandaan kunnen komen, niet alleen uit china of rusland, maar ook uit de vs, de eu en 'overige landen'.
06-10-2018, 09:49 door karma4
quote]Door Anoniem: Op dezelfde pagina:

https://www.oregonlive.com/silicon-forest/index.ssf/2018/10/chinese_planted_spy_chips_insi.html

Computers made for Portland startup Elemental Technologies contained a tiny, mysterious "stealth" chip which had been planted during production overseas to help China spy on American companies and intelligence agencies, according to a 5,000-word investigation on the cover of Bloomberg Businessweek magazine.


https://www.hollywoodreporter.com/behind-screen/sam-blackman-dead-elemental-technologies-founder-was-41-1036895

Sam Blackman, a tech visionary who founded and served as CEO of AWS Elemental, died Aug. 27 in Portland, Ore., after experiencing cardiac arrest the previous day. He was 41. After working in engineering roles at Pixelworks, Silicon Graphics and Intel, Blackman launched Elemental Technologies in 2006.[/quote]
Het geeft houvast over een waarheidsgehalte.
Het bedrijf elemental was gespecialiseerd in videobewerking. De eerste vraag is o er aparte kleine chips in die hoek bestaan.Ik vind:
-https://venturebeat.com/2018/01/08/ambarella-unveils-vision-processors-for-autonomous-drones-and-self-driving-cars/
-https://www.omnitek.tv/javelin Dat begint er op te lijken
-https://www.rs-online.com/designspark/5-low-cost-sbcs-that-support-4k-video Miniatuur benaderingen
Aanpassingen voor video in het kader van Elemental lijkt me aannemelijk.

Of je er specifieke hacks etc bij moet gaan denken is wat anders.
06-10-2018, 09:59 door Anoniem
Amerikanen zullen nooit hun eigen bedrijven die miljarden omzet maken, beschuldigen dat ze gehacked zijn.
Amazon is gewoon netals Apple gehacked en ze moeten gewoon eerlijk toegeven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.