Privacy - Wat niemand over je mag weten

Privacy schending politie

09-10-2018, 21:45 door Thurbo47, 31 reacties
Ik zou willen weten wat mijn broer heeft meegemaakt ,het zit zo mijn gebruikt ongeveer 3/4 gram speed bij hem thuis niet met meerdere
Maar alleen hij in zijn woning ik kom daar regelmatig om een beetje de boel wat in de gaten houden.hij had een verhaal daar schrok ik wel hij vertelde mij dat hij denkt dat hij word geobserveerd en achtervolgt door de politie/justitie. ik zei je bent paranoia als je aan die rotzooi zit hij zij ik heb nergens last van ,ik weet het zeker .wat hij toen zei , hij vertelde dat hij ook denkt dat er afluister apparatuur in zijn woning verborgen zit want als het heel stil is in huis dan hoor ik af en toe heel zachtjes een gezoem en af en toe zachte piepjes , dat vond ik echt te gek ik zei je moet naar dokter gaan ,ik zei de politie heeft wel wat beters te doen om achter jou aan te vliegen om je te zien paar gram speed af en toe .hij zei en toch is het ,hij heeft een paar dagen later zo'n bureau ingeschakeld die de apparatuur kan opsporen . dat bureau is bij hem thuis geweest ,en wat denk je ,ze hebben veel soorten afluister en kleine minuscule camera's gevonden .ik vind dit nog al heel ver gaan om dit bij iemand te doen voor dat kleine beetje speed wat hij gebruikt is dit niet in overtreding in de wet van privacy heeft iemand dit wel eens vaker gehoord wat kan hij hier tegen doen . weet iemand dit . hoor graag jullie reacties groeten Siebren
Reacties (31)
09-10-2018, 23:24 door Anoniem
Als je broer zelf niet dealt en geen serieuze criminelen ontvangt lijkt mij dit een sterk verhaal. Heb je het rapport van die onderzoeker zelf ook gezien en de camera's ? Kan het zijn dat je je niet weet met wie je broer om gaat ? Mogelijk zit ie dieper in de shit dan je denkt, of hij heeft waanbeelden en liegt (meest voor de hand liggende), of hij heeft contact met serieuze criminelen of serieuze criminelen willen zelf wat meer weten over hem.
10-10-2018, 00:13 door Anoniem
Ik hoorde laatst ook zachte piepjes. Na onderzoek bleek dat de batterij van de telefoon, achtergelaten door een vriendinnetje, bijna leeg was.
10-10-2018, 01:58 door Reinder
Ik spreek denk ik namens zo'n beetje iedereen als ik zeg: Ik begrijp niets van wat je zegt. Probeer eens af en toe een een nieuwe zin te beginnen of strooi eens wat leestekens in 't rond.

En verder nog: Ga niet uit van juridisch advies van mensen op een site als dit, maar zoek professioneel juridisch advies bij een advocaat.
10-10-2018, 03:18 door Anoniem
Nauw (dat is niet breed...).... Ik kan Siebren zijn bericht prima volgen hoor.

Wat ik wel denk is dat Siebren misschien wat te snel wat conclusies trekt. Een beetje rommel veilig thuis gebruiken lijkt me niet direct de moeite (voor wie dan ook), om een huis te behangen met afluister apparatuur. Je moet er vermoedelijk voor inbreken of insluipen, en die spullen zijn niet goedkoop.

Politie kan daarnaast echt niet zomaar een huis behangen met camera's en microfoons. Ik weet het niet exact maar daar moet volgens mij zelfs een minister toestemming voor geven. Of iets op dat niveau. Want ook die moeten dan onrechtmatig een prive woning betreden om die dure zooi te installeren. Zouden ze dat op eigen houtje doen, dan is alle bewijs wat ze ermee zouden krijgen zowiezo onrechtmatig verkregen.

Er komen zo een paar vragen op:
- Is dat bureau dat van alles gevonden heeft wel kosjer? Zal niet goedkoop zijn, zo een scan....
- Snor eens rond op het web, afluisterapparatuur kan iedereen kopen. Welke andere aanleiding dan wat speed gebruiken heb je om direct de conclusie te trekken dat de politie er achter zit?
- Als er meerdere afluister apparaten zijn gevonden, dan is dat strafbaar volgens mij. Inderdaad inbreuk op de privesfeer. Is daar aangifte van gedaan? Als namelijk het vermoeden bestaat dat de politie dat gedaan heeft, én men die aangifte niet wil opnemen, dan is een schriftelijke bevestiging daarvan nuttig. Waarom geen aangifte gedaan?

Zou het zo zijn dat als iemand thuis, met de deur dicht, enkel maar een beetje chemisch recreëert, al genoeg is voor de staat om af te luisteren, dan lijkt me dat voorpagina nieuws. En dus zeer onwaarschijnlijk. Als je zelf die afluisterspullen gezien hebt, dan ligt het meer voor de hand dat hier iets heel anders speelt.

Dat nog even los van mijn algemene indruk van de politie. Ik denk dat er daar een hoop niet eens slim genoeg zijn om zoiets te bedenken. Laat staan om dat allemaal ongemerkt in een huis te installeren. Ook dàt zou inmiddels voorpagina nieuws zijn!

Het zou best eens kunnen dat je broer "in de handel" zit. En dan heeft "de handel" meer belang om je broer in de gaten te houden. En die "mogen" ook veel meer dan de juut. Die lachen natuurlijk ook om privacy wetten want die lopen grotere risico's dan een waarschuwing van de privacy toezichthouder. Hehe.
10-10-2018, 03:28 door beatnix - Bijgewerkt: 10-10-2018, 03:44
oppassen met drugs en paranoia.

eventueel spanningzoeker gebruiken (afluisteren zonder electriciteit/elektromagnetiek is nog een beetje vergezocht), en met ossiloscoop frequentie spectrum uitluisteren/loggen. eventueel verschillende hoog gevoelige microfoons zo wijd mogelijk uit elkaar laten opnemen en dan met de computer weekje later terugkijken wat die registreren, als de microfoons heel gevoelig zijn en je slaat op in hoge kwaliteit dan is ook tijdsverschil tussen verschillende microfoons handig, dit om richting te peilen alleen zo moet geluid te detecteren zijn die ver buiten spectrum hoorbaar aanwezig is.

er zijn van die naaldantenne/koptelefoon systemen (zoals het mij mag voorkomen soms bij mechertests gebruikt?) die spanning in geluid omzetten, misschien handig? google maar, offeh, beter startpage.com
10-10-2018, 03:51 door Anoniem
Ben je er zelf bij geweest dat die apparatuur is gevonden? Heb je die ook echt gezien? Of heb je dat alleen maar van je broer gehoord? Ik weet niet of je kan vertrouwen wat hij je vertelt, namelijk.

Ik kan geen diagnoses stellen maar ik vraag me wel af of je broer psychotisch is. Dat betekent dat iemand niet meer in staat is om van alle rare gedachten die iedereen wel eens heeft te bepalen of ze onzin zijn of niet. Je zou kunnen zeggen dat iemand die psychotisch is droomt terwijl hij wakker is en die dromen niet van de werkelijkheid kan onderscheiden. In ernstige gevallen kan dat heel ver gaan, ik ken iemand die met walvissen gepraat heeft, dat dacht ze althans toen ze gek was. Mensen die dat hebben zijn vaak paranoïde, dat lijkt in het beeld te passen.

Ga eens met je huisarts praten hierover, die moet kunnen vertellen hoe je zoiets aanpakt.
10-10-2018, 06:07 door Anoniem
"Asking for a friend"? Het klinkt allemaal erg als een paranoïde waan.
10-10-2018, 06:18 door Anoniem
Als jij een rapport met bewijs hebt gezien EN het is een betrouwbaar bedrijf dan verdenkt de politie hem er wellicht van te handelen danwel contacten te onderhouden met personen in een groter onderzoek. Wat als je broer wel paranoide is geworden en bijvoorbeeld heeft geprobeerd een vuurwapen aan te schaffen? Dan kan hij opeens in beeld komen bij de politie.

Politie kan dan observatie toepassen en dat heeft weinig met privacy schending maar met normaal onderzoek te maken.

Heb je een vaag detective bedrijf in de arm genomen dan probeert men wellicht je broer simpelweg een poot uit te draaien door zogenaamd wat te vinden. Daar is met je warrige verhaal weinig over te zeggen.
10-10-2018, 07:37 door spatieman
wat een verhaal, en ja, medische hulp vragen voor je broer is het eerste wat je moet doen.
ik denk eerder dat je broer in een psychose zit
10-10-2018, 08:25 door -karma4
Ik denk dat je broer die apparatuur zelf geplaatst heeft.
10-10-2018, 10:21 door Anoniem
dat bureau is bij hem thuis geweest ,en wat denk je ,ze hebben veel soorten afluister en kleine minuscule camera's gevonden

LMFAO. Wil de politie zo'n operatie doen, dan moet hij wel een grote dealer zijn. Overigens zijn dat soort zaken geen schending van privacy, maar inzet van opsporingsbevoegdheden. Als het van politie is.

Beweert je broer dat er zaken zijn gevonden, of heb je daadwerkelijk geconstateerd dat dit inderdaad het geval is ? Kost al snel duizenden euro's, je woning laten sweepen.

ik vind dit nog al heel ver gaan om dit bij iemand te doen voor dat kleine beetje speed wat hij gebruikt is dit niet in overtreding in de wet van privacy heeft iemand dit wel eens vaker gehoord wat kan hij hier tegen doen . weet iemand dit . hoor graag jullie reacties groeten Siebren

Indien het allemaal waar is, dan kan je je beter afvragen of hij zich bezig houdt met zaken waarover hij jou niet heeft ingelicht. De politie is totaal niet geinteresseerd in de vraag of iemand een klein beetje speed thuis heeft, voor eigen gebruik.

Waarom zouden ze middelen inzetten voor een vergrijp wat per direkt zal worden geseponeerd t.g.v. gedoogbeleid. Kans dat ze dat doen is geheel afwezig; krijgen ze niet eens toestemming voor.
10-10-2018, 10:37 door Anoniem
Denk eens na over de vraag hoe vergaand het genoemde middel is. Een inkijk operatie in een huis, waarbij heel veel soorten afluister en kleine minuscule camera's worden geinstalleerd. Er moet dan sprake zijn van verdenking van hele zware strafbare feiten. De meeste afluisteroperaties worden gedaan zonder binnen treden van een woning; denk aan aftappen mobieltje. Of richt microfoon op je raam. Niet door het plaatsen van grote aantallen camera's en microfoons in je huis.
10-10-2018, 12:13 door Anoniem
Ten eerste vind ik het verhaal erg moeilijk te lezen. Ten tweede denk ik dat je broer liegt, de politie zal dit echt niet doen voor een aantal gram speed. Of hij heeft last van psychoses, of het is gewoon een stoer verhaal.
10-10-2018, 14:11 door Anoniem
Misschien moet je broer eens van die shit af en zijn leven op orde krijgen. Ik ken iemand in het uitgaanscircuit die ook aan die rotzooi zit en net zijn tweede TIA heeft gehad. Hij heeft geen neusschot meer over. Als zo iemand dan verhalen gaat vertellen over politie en afluisterapparatuur, dan is het 99 van de 100 keer verzonnen of een product van zijn eigen fantasie. Tijd om hulp te zoeken zolang het nog kan.
10-10-2018, 15:03 door Thurbo47
Dank voor jullie reacties allemaal .ik heb zelf gezien dat ze dingen gevonden hebben microfoons en camera's ,en nee hij dealt niet hij zit ook niet bij een criminele bende .maar sinds gisteren zijn we er achter gekomen dat het wel bij de politie vandaan komt tenminste die personen die hun met de Opiumwet bezig houden maar ze dachten dat hij wel aan het dealen was , maar is niet zo hij heeft een advocaat genomen daar is het wachten nu even op wat die van plan is,werd wel gezegd dat hij word gebruikt om dealers op te sporen .en dat mag niet,er is inmiddels ook aangifte gedaan .ik hou jullie op de hoogte
10-10-2018, 16:30 door Anoniem
De politie doet dit soort dingen niet. Misschien wel een inlichtingendienst (buitenlandse, want dit gaat niet volgens de regels zoals u het omschrijft) als je broer ergens bij betrokken is geraakt, bewust of onbewust.

Het is bekend dat er criminele bendes (buitenlandse diensten) zijn met inlichtingencapaciteiten die mensen ronselen voor hun eigen operaties door ze eerst enkele jaren te monitoren. Mensen die ze achteraf kunnen weggooien zeg maar.

Drugsgebruikers, daklozen en GGZ patienten daar worden ook nog wel eens experimenten op losgelaten. Vooral in de USA.
10-10-2018, 17:25 door Anoniem
Door Thurbo47: Dank voor jullie reacties allemaal .ik heb zelf gezien dat ze dingen gevonden hebben microfoons en camera's ,en nee hij dealt niet hij zit ook niet bij een criminele bende .maar sinds gisteren zijn we er achter gekomen dat het wel bij de politie vandaan komt tenminste die personen die hun met de Opiumwet bezig houden maar ze dachten dat hij wel aan het dealen was , maar is niet zo hij heeft een advocaat genomen daar is het wachten nu even op wat die van plan is,werd wel gezegd dat hij word gebruikt om dealers op te sporen .en dat mag niet,er is inmiddels ook aangifte gedaan .ik hou jullie op de hoogte

Als het allemaal toch klopt dan is het openbaar ministerie je broer wel een paar grammetjes speed verschuldigd. Want zo ver gaan mag inderdaad niet. Dan mogen ze bij de sigarenboer op de hoek ook wel eens camera's gaan hangen want die heeft twee huizen in Zuid Frankrijk en een flatje in Gibraltar.
10-10-2018, 20:31 door Anoniem
Wat een kolder verhaal. Misschien is de huurbaas wel verliefd op hem en heeft hij de Spyshop leeggekocht voor zijn fetisj.
10-10-2018, 23:43 door Anoniem
Wat een trollverhaal.... is het nog gezellig in Sint Petersburg?
11-10-2018, 10:18 door Anoniem
Als het allemaal toch klopt dan is het openbaar ministerie je broer wel een paar grammetjes speed verschuldigd. Want zo ver gaan mag inderdaad niet.

Nou, indien ze zover gaan, dan hebben ze daar toestemming voor. En dan zijn de verdenkingen *veel* zwaarder dan een grammetje speed ofzo in huis hebben. Misschien is broertje wel crimineler dan hij zich voor doet.
11-10-2018, 10:19 door Anoniem
De politie doet dit soort dingen niet. Misschien wel een inlichtingendienst (buitenlandse, want dit gaat niet volgens de regels zoals u het omschrijft) als je broer ergens bij betrokken is geraakt, bewust of onbewust.

De politie doet dit wel, maar zo'n inkijk operatie is een zeer vergaand opsporingsmiddel.
11-10-2018, 10:21 door Anoniem
Dank voor jullie reacties allemaal .ik heb zelf gezien dat ze dingen gevonden hebben microfoons en camera's ,en nee hij dealt niet hij zit ook niet bij een criminele bende

Er moet aardig wat voor handen zijn om uberhaupt toestemming te krijgen voor zo'n operatie. Dat krijgt de politie niet zomaar.
13-10-2018, 18:58 door Anoniem
Misschien heeft iemand je broer iets ingefluisterd en hem para gemaakt terwijl hij onder invloed was van drugs...

Lees De Grot van Plato eens.
13-10-2018, 22:20 door Anoniem
Door Thurbo47: Ik zou willen weten wat mijn broer heeft meegemaakt ,het zit zo mijn gebruikt ongeveer 3/4 gram speed bij hem thuis niet met meerdere
Maar alleen hij in zijn woning ik kom daar regelmatig om een beetje de boel wat in de gaten houden.hij had een verhaal daar schrok ik wel hij vertelde mij dat hij denkt dat hij word geobserveerd en achtervolgt door de politie/justitie. ik zei je bent paranoia als je aan die rotzooi zit hij zij ik heb nergens last van ,ik weet het zeker .wat hij toen zei , hij vertelde dat hij ook denkt dat er afluister apparatuur in zijn woning verborgen zit want als het heel stil is in huis dan hoor ik af en toe heel zachtjes een gezoem en af en toe zachte piepjes , dat vond ik echt te gek ik zei je moet naar dokter gaan ,ik zei de politie heeft wel wat beters te doen om achter jou aan te vliegen om je te zien paar gram speed af en toe .hij zei en toch is het ,hij heeft een paar dagen later zo'n bureau ingeschakeld die de apparatuur kan opsporen . dat bureau is bij hem thuis geweest ,en wat denk je ,ze hebben veel soorten afluister en kleine minuscule camera's gevonden .ik vind dit nog al heel ver gaan om dit bij iemand te doen voor dat kleine beetje speed wat hij gebruikt is dit niet in overtreding in de wet van privacy heeft iemand dit wel eens vaker gehoord wat kan hij hier tegen doen . weet iemand dit . hoor graag jullie reacties groeten Siebren

Leuk geprobeerd maar het triggert niemand.
14-10-2018, 16:33 door Anoniem
Ja dat kan zeker.

'Men' bouwt geheime AV-zenders in bestaande apparatuur die je thuis hebt staan.
Daar merk je niets van .
Hele huiskamers bouwen 'ze' na (op lokatie) om de perfecte sound & vision te verkrijgen.

Je hebt gelijk, de overheid en zeker de politie kun je nooit vertrouwen.
Wat je ook doet.
Echter gezoem en gepiep kun je niet horen, de apparatuur is zorgvuldig getest en wat ze gebruiken zijn digital recording-eq's inclusief zware accu (bij een tweede insluipingsactie halen ze die weer weg voor nadere analyse) of er moet een live verbinding nodig zijn . . (maar die kun je inderdaad ook zeer gemakkelijk zelf opsporen.)
Het hoeft ook niet de politie te zijn, andere 'partijen' kunnen deze ook geplaatst hebben.

Laat maar weten wat de type camera's en microfoons zijn dan geven we een analyse.(omschrijving is voldoende)
(Zit er een groot accu-pakket aan ? (smal en ca.30cm?) , dan weet je zeker dat het de overheid is...ze gebruiken al jaren hetzelfde spul.)
15-10-2018, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem: De politie doet dit soort dingen niet. Misschien wel een inlichtingendienst (buitenlandse, want dit gaat niet volgens de regels zoals u het omschrijft) als je broer ergens bij betrokken is geraakt, bewust of onbewust.

Het is bekend dat er criminele bendes (buitenlandse diensten) zijn met inlichtingencapaciteiten die mensen ronselen voor hun eigen operaties door ze eerst enkele jaren te monitoren. Mensen die ze achteraf kunnen weggooien zeg maar.

Drugsgebruikers, daklozen en GGZ patienten daar worden ook nog wel eens experimenten op losgelaten. Vooral in de USA.

De politie doet dit zeker wel!
Afluister app. in huizen en voertuigen plaatsten is aan de orde van de dag.
Er zijn genoeg bewakingsbeelden beschikbaar gekomen in rechtzaken (o.a. bij de moord op Endstra) waarin agenten te zien zijn die snachts inbreken en app. plaatsen!
Echter moet deze persoon dan wel heel wat op zijn kerfstok hebben vermoed ik.
15-10-2018, 14:16 door Anoniem
Door Anoniem: Ja dat kan zeker.

'Men' bouwt geheime AV-zenders in bestaande apparatuur die je thuis hebt staan.
Daar merk je niets van .
Hele huiskamers bouwen 'ze' na (op lokatie) om de perfecte sound & vision te verkrijgen.

Je hebt gelijk, de overheid en zeker de politie kun je nooit vertrouwen.
Wat je ook doet.
Echter gezoem en gepiep kun je niet horen, de apparatuur is zorgvuldig getest en wat ze gebruiken zijn digital recording-eq's inclusief zware accu (bij een tweede insluipingsactie halen ze die weer weg voor nadere analyse) of er moet een live verbinding nodig zijn . . (maar die kun je inderdaad ook zeer gemakkelijk zelf opsporen.)
Het hoeft ook niet de politie te zijn, andere 'partijen' kunnen deze ook geplaatst hebben.

Laat maar weten wat de type camera's en microfoons zijn dan geven we een analyse.(omschrijving is voldoende)
(Zit er een groot accu-pakket aan ? (smal en ca.30cm?) , dan weet je zeker dat het de overheid is...ze gebruiken al jaren hetzelfde spul.)


Is al bijna niet meer nodig, smartphones kunnen ze op afstand camera en microfoon van inschakelen, televisies hebben meestal ingebouwde microfoon in de afstandbediening om geluid van de tv mee in te stellen enz enz. we kopen de apparatuur die nodig is om ons te bespioneren al zelf tegenwoordig hahaha.
15-10-2018, 14:47 door Anoniem
Dit is de WTF van vandaag weer.

En er wordt nog serieus op ingegaan ook...
18-10-2018, 17:35 door Anoniem
Door Anoniem: Ja dat kan zeker.

Het hoeft ook niet de politie te zijn, andere 'partijen' kunnen deze ook geplaatst hebben.


De Russen of Iran. Het zoemt en het piept dus het is geen goede afluisterapparatuur.

Misschien een babyfoon? Op GHB lijkt een babyfoon hoogwaardige apparatuur misschien?
18-10-2018, 20:54 door Anoniem
Ach. Ik denk dat sommigen in de nationale politie niet zo heel veel snuggerder zijn dan de Prins van Saudi Arabië. Ik heb een pet op, ben de baas op straat, dus dan mag alles.
19-10-2018, 07:33 door Anoniem
Als ik op Occam's razor af ga, is wat je broer zegt gewoon fundamenteel niet te vertrouwen. Heb je die apparatuur zelf gezien? Heb je dat rapport zelf ingekeken? Welk bedrijf heeft die analyse gedaan en is dat een goed aangetekend forensisch bedrijf? Als je dat rapport zelf ingezien hebt, is dat rapport dan niet nagemaakt?

Wie zou er interesse hebben in wat je broer privé doet? Waarom zou dat voor iemand interessant zijn? De overheid geeft daar geen kont om, niet alleen omdat ze daar niks mee kunnen (onrechtmatig verkregen bewijs), maar ook omdat wat de gemiddelde burger thuis zegt compleet niet interessant is.

Ga uit van je eigen gezonde verstand.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.