image

VS presenteert plan tegen aanval met elektromagnetische puls

donderdag 11 oktober 2018, 11:44 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse overheid heeft een strategie gepresenteerd om de Verenigde Staten tegen aanvallen met een elektromagnetische puls (EMP) te beschermen (pdf). Bij een dergelijke aanval komt kortstondig elektromagnetische energie vrij die elektronische apparatuur kan beschadigen.

Dergelijke aanvallen zijn volgens het ministerie van Homeland Security onwaarschijnlijk, maar kunnen ernstige schade aan de vitale infrastructuur aanrichten, waaronder het elektriciteitsnet, communicatieapparatuur en transportmiddelen. Ook kunnen elektromagnetische incidenten natuurlijke oorzaken hebben, zoals een zonnestorm.

De nu gepresenteerde strategie omschrijft hoe er met EMP-aanvallen en geomagnetische verstoringen moet worden omgegaan, zoals het treffen van voorbereidingen, het stellen van prioriteiten, het verbeteren van beveiligingsmaatregelen en het vergroten van het bewustzijn over dergelijke dreigingen. Tevens wordt er ingezet op response en recovery mocht er een incident plaatsvinden. Het ministerie van Homeland Security werkt daarnaast aan een bijbehorend implementatieplan, dat maatregelen bevat die organisaties kunnen nemen.

Image

Reacties (6)
11-10-2018, 15:50 door Anoniem
Terug gaan naar elektronenbuizen , die kunnen er tegen.
En niet alle vitale infrastructuur te afhankelijk maken van computers.
11-10-2018, 16:13 door Anoniem
Even alsnog alles op een CD branden voor als een zonnestorm komt.
12-10-2018, 06:59 door Anoniem
Door Anoniem: Even alsnog alles op een CD branden voor als een zonnestorm komt.

Want CDs etc rotten niet. Wat dacht jevan EPROM geheuegens.
12-10-2018, 23:51 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: … Wat dacht jevan EPROM geheugens.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Erasable_programmable_read-only_memory

" … Het beschrijven ('programmeren') van een EPROM gaat op dezelfde manier als bij een PROM: door met een EPROM-programmer een hogere spanning op een van de pinnen te zetten. … "

Lijkt me typisch een klusje voor HEMP (Zoals het vroeger werd genoemd)
15-10-2018, 01:55 door Anoniem
Door Anoniem: Even alsnog alles op een CD branden voor als een zonnestorm komt.


Leuk idee. Helaas is gaat de elektronica van de CD-spelers ook op in rook. Wat je daarna met die putjes in een zilveren laag wil doen? Papier is geduldiger, of beter nog gebruik papertape. Daarin zit de informatie in de gaten.
18-10-2018, 11:11 door Anoniem
En zo krijg je stilaan ook meer vertrouwen in een doodgewone ouderwetse mechanische grendel dan in een gesofisticeerd elektronisch cijferslot!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Back_to_the_Future
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.