image

Aanval op Facebook raakte 30 miljoen mensen

zaterdag 13 oktober 2018, 20:33 door Redactie, 3 reacties

Bij de aanval op Facebook die in september werd ontdekt zijn de toegangstokens van 30 miljoen gebruikers gestolen, zo laat de sociale netwerksite in een update over het incident weten. Via de gestolen toegangstokens konden de aanvallers op de Facebookaccounts van getroffen gebruikers inloggen. De aanval, die door een piek in het dataverkeer werd ontdekt, was mogelijk via drie kwetsbaarheden in de "weergeven als" feature.

Facebook heeft nu meer details over de aanval gegeven. De aanvallers hadden de beschikking over een aantal accounts die weer verbonden waren met Facebookvrienden. Via de toegangstokens van deze gebruikers konden ze de tokens van hun Facebookvrienden stelen en van de vrienden van deze Facebookvrienden, enzovoorts. Op deze manier werden de tokens van 400.000 gebruikers bemachtigd. Een deel van deze gebruikersaccounts werd vervolgens gebruikt voor het stelen van de toegangstokens van 30 miljoen gebruikers.

Van 15 miljoen gebruikers werden de naam en contactgegevens, te weten telefoonnummer, e-mail of beide, door de aanvallers geraadpleegd. Van 14 miljoen mensen ging het naast e-mail en contactgegevens ook om andere informatie, zoals gebruikersnaam, geslacht, taal, relatiestatus, religie, stad, geboortedatum, gebruikte apparaten om op Facebook in te loggen, opleiding, werk, de laatste tien plekken waarvandaan werd ingecheckt, websites, gevolgde mensen of pagina's en de 15 meest recente zoekopdrachten. Bij de resterende 1 miljoen gebruikers werden geen gegevens geraadpleegd.

De getroffen gebruikers zullen een melding van Facebook ontvangen waarin staat welke gegevens de aanvallers hebben geraadpleegd. Het onderzoek naar het incident loopt nog. Facebook sluit niet uit dat de aanvallers ook kleinschaligere aanvallen hebben uitgevoerd.

Reacties (3)
13-10-2018, 21:20 door Anoniem
En welke consequentie heeft dit voor facebook? Gaan ze weer even door het stof (net als onze eigen politici soms) en dan is het weer "business as usual". Geen eergevoel, geen ethische scrupules, niets van dit alles - data en geld graaihonger en alles gaat daar in mee.

Vroeger trad een minister nog af, nu krijgen we een robot partijleiding, die in zombie-mode, ontken-mode en fake-news mode kan gaan staan. Alle schoolkindertjes gaan met schoolreis naar Den Haag om er vast aan te gaan wennen. Wel je mobieltjes meenemen kindertjes.

Het enige wat er op zit, stoppen met deze verslaving eer facebook & co via AI je gedachten gaan raden en je niet meer zelfstandig kan denken of beslissingen nemen. Het kan nu nog. Facebook de hoofd faciliteringsdienst van de globale surveillance staat. Resistence is futile, you will be assimilated.

Oh, u hecht nog aan ietsje privacy, dan wegwezen en zo snel als mogelijk is.
14-10-2018, 19:09 door Anoniem
Waarom wil facebook niets loslaten over de hackers op last van de FBI?
https://www.news.com.au/technology/online/social/fbi-investigates-facebooks-worst-ever-security-breach/news-story/2bbaf8de2bb9b5536179f0f625d807e4 Nu wordt het juist interessant, te weten wie erachter zaten? Kwam zeker dit keer politiek niet zo best uit. Waren het weer Russen geweest, was het zeker breed uitgemeten. Eigen technici? Oei, dat zal pijn gaan doen.

Is facebook's geknakt imago nog te redden of zorgen de nog aanwezige zombie-facebook-gebruikers voor die continuatie, zorgeloos en zonder vragen te stellen of aan enige zelfbespiegeling te doen, zich volledig gedragend als de "dumb f*cks" waar M.Z. ze al sinds het begin van zijn sociale media dienst voor uitmaakt. Een massa gebruikers, die hoe dan ook en wat er ook gebeurt door zullen gaan met hun verslavende twee duimen geklik.

Voor alle weldenkende mensen zal nu toch wel duidelijk zijn waar facebook voor staat, ook bij de al door marketing volledig onbenullig gemaakte generatie (met uitzondering van het zelfstandig denkende deel onder hen). In hoeverre is men nog in staat om door de gelanceerde propaganda heen te prikken of gaat men achter de gepresenteerde rode lappen aan als een dolle stier, m.n. "de Russen zijn de vijand" propaganda en het "alle nationalisten en populisten zijn hun helpers"-verhaal.
19-10-2018, 15:36 door Anoniem
14-10-2018, 19:09 door Anoniem
Ha ha, 'Resistance is futile' de bekende hersenspoel-uitlating uit Star Trek die symbool en model staat voor de totale overgave en het hedendaags zo vals gepromoot defaitisme en verraad van eigen waarden of ook het typisch 'wen er maar aan' eigenlijk bedoeld om de mentale weerbaarheid en strijdbaarheid tegen o.a. bijv. de beruchte door duistere krachten voorgeprogrammeerde ‘invasies’ in West-Europa, je weet wel, uit te schakelen. Daar moeten ons dus niets van aantrekken. Laat ze ook maar komen met hun AI, er mentaal tegen vechten kan zeker en het is ook nog niet te laat. Zo werd de FB baas toch ook maar mooi voor het gerecht gesleept. En dat was nog maar een begin van weerstand hoor.
https://www.quora.com/What-does-resistance-is-futile-mean
https://www.security.nl/posting/557946/AP%3A+Onjuistheden+in+verklaringen+Zuckerberg+over+Facebook
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.