image

30 maanden cel voor ontwikkelaar LuminosityLink-malware

maandag 22 oktober 2018, 10:07 door Redactie, 1 reacties

De ontwikkelaar van de LuminosityLink-malware is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. LuminosityLink gaf gebruikers controle over de computer en webcam van hun slachtoffers. Ook fungeerde de malware als keylogger en gaf die toegang tot bestanden.

Begin dit jaar vond er een internationale politieoperatie tegen de malware plaats. Tijdens het onderzoek naar LuminosityLink werd een netwerk van personen ontdekt dat de malware aanbood en ondersteunde. Via een speciale website zou de malware aan duizenden kopers zijn verkocht. LuminosityLink werd voor een bedrag van 40 dollar aangeboden en vereiste weinig kennis om te kunnen worden gebruikt. Europol stelde eerder dat er duizenden slachtoffers van de malware zijn.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie wist de 21-jarige ontwikkelaar dat zijn malware werd gebruikt om systemen van slachtoffers te benaderen, zonder dat die hiervoor toestemming hadden gegeven. Ook bekende de ontwikkelaar dat hij zijn klanten instructies gaf hoe de malware kon worden gebruikt om systemen te infecteren.

Naast de gevangenisstraf van 30 maanden moet de ontwikkelaar ook alle inkomsten afstaan die hij via de verkoop van de malware verdiende, waaronder 114 bitcoins. De bitcoins, die de FBI in beslag heeft genomen, zijn op dit moment 634.000 euro waard.

Reacties (1)
22-10-2018, 15:29 door Anoniem
De bitcoin zijn inbeslag genomen..

Zouden ze het naar een FBI wallet overgemaakt hebben of de wallet van deze gast gebruiken? ''thinking''
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.