image

Yahoo wil enorm datalek voor 50 miljoen dollar schikken

woensdag 24 oktober 2018, 13:52 door Redactie, 2 reacties

Yahoo wil het grootste datalek in de geschiedenis voor een bedrag van 50 miljoen dollar schikken. Bij een aanval in 2013 werden de gegevens van 3 miljard accounts gestolen. De schikking heeft betrekking op 1 miljard accounts die eigendom van zo'n 200 miljoen mensen in de Verenigde Staten en Israël waren.

Getroffen gebruikers komen in aanmerking voor een schadevergoeding van 25 dollar per uur voor de tijd die ze kwijt waren aan problemen als gevolg van het datalek. Slachtoffers die hun schade kunnen aantonen komen in aanmerking voor een maximale vergoeding van 375 dollar. Mensen die de schade niet hebben gedocumenteerd kunnen maximaal 125 dollar vragen. Yahoo-gebruikers die jaarlijks 20 tot 50 dollar voor een premium e-mailaccount betaalden krijgen 25 procent van het betaalde bedrag terug. Daarnaast zal Yahoo alle 200 miljoen getroffen gebruikers twee jaar lang gratis kredietmonitoring aanbieden.

In sommige berekeningen werd de schade door het datalek op meer dan 1 miljard dollar geschat. Yahoo ontkende dergelijke bedragen, omdat gebruikers bij het aanmaken van accounts valse informatie hadden opgegeven. De schikking moet nog door een Amerikaanse rechter worden goedgekeurd, maar als dit het geval is krijgen de advocaten die de gebruikers vertegenwoordigen 37,5 miljoen dollar, zo meldt de Associated Press.

Reacties (2)
24-10-2018, 14:15 door Anoniem
Ik vind het vrij raar dat nergens vermeld wordt waarom ze in hemelsnaam zelfs moeten betalen?

Hebben ze het met opzet gedaan?

Waren er beveiligingsproblemen waar al weet van was?

Hoe komt het dat ze "schuldig" zijn?
24-10-2018, 21:14 door karma4
Door Anoniem: Ik vind het vrij raar dat nergens vermeld wordt waarom ze in hemelsnaam zelfs moeten betalen?
Hebben ze het met opzet gedaan?
Waren er beveiligingsproblemen waar al weet van was?
Hoe komt het dat ze "schuldig" zijn?

VS rekensom. Als de te verwachten kosten aan advocaten etc. hoger zijn dan de schikking dan schik je.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.